Gemeente praat bewoners Schuytgraaf bij over ontwikkelingen

29 oktober 2019De 2e Informatieavond van 2019 in de Salamander is druk bezocht. Voor een volle zaal hebben de medewerkers van de gemeente Arnhem de laatste ontwikkelingen met de aanwezigen gedeeld. En Schuytgraaf ontwikkeld zich gestaag. De gemeente had weinig nieuws te melden ten opzichte van de vorige avonden.

Nieuw groen in Schuytgraaf

De aankomende periode gaat de gemeente verder met aanplant van bomen en struiken. Er komen 99 bomen (enkele bomen komen uit Arnhem Noord), 3.700 heesters, en 4.400 vaste planten bij. Ook wordt er ruim 1,5 hectare gras ingezaaid.

Ontwikkelingen in de bestaande buurten

De buurt Locatie 3.0 is zo goed als gereed, de noordzijde van deze buurt is in ontwikkeling. De gemeente verwacht eind van het jaar daar meer over te melden.

In de buurt Leihagen is gestart met de bouw van 2 appartementengebouwen, reeds allemaal verkocht. De oplevering is in het eerste halfjaar van 2020.

In Buurt aan de Weide (veld 22), is inmiddels de BSO van SKAR in gebruik genomen. Naast de SKAR komen een dansschool, een tandartspraktijk en een fitnessschool. Direct erachter komt de nieuwe locatie van basisschool De Confetti. Ook zijn er weer 2 fasen in de verkoop gegaan.

FortVier

Op de Eilanden wordt volop gebouwd (noord) of is reeds geheel bewoond en gereed (zuid). Het aangrenzende Laakoever is ook volop in beweging. Een 3e complex met appartementen wordt nu gebouwd, en is in de eerste helft van 2020 gereed. Naast de Laakoever is ook FortVier in aanbouw, een horecacomplex aan het water. De verwachting is dat net voor de kerst de opening plaats vindt, maar kritisch is de planning wel. De website van FortVier in inmiddels online.

Nieuwe buurten

In het noorden van Schuytgraaf is Wilgenvliet (veld 2) volop in ontwikkeling. De eerste fasen zijn in de verkoop en de bouw start begin 2020. Ook zijn er een aantal vrije kavels in de kop van deze nieuwe buurt. De zuidzijde van Wilgenvliet, in de kom van de Minervasingel, wordt bebouwd met 2 luxe appartementengebouwen. Er komen 66 appartementen, gelegen aan het water.

Op de plaats waar kunstenaarscollectief KW37 gevestigd was komt ook een nieuwe buurt (veld 6/11). Er is nu grond opgebracht en deze moet even inklinken/zetten, voordat hier gebouwd kan worden. Het ontwerp is gereed, met relatief veel sociale woningbouw, en hoogbouw op zowel de noordpunt als de zuidpunt en een hofje in het midden van het veld. De plannen voor dit veld waren eerder dit jaar ook al gedeeld.

Veld 23 aan de zuidkant van Schuytgraaf wordt een wijk met grotere kavels, waarschijnlijk in 2021 meer bekend.

Bolderbuurt (veld 24) is volop in beweging. Het wordt een woonwijk met een Scandinavisch tintje. In totaal komen er 175 woningen, en de verkoop van de eerste woningen start 15 november aanstaande.


eerder:

 


Ander nieuws uit Schuytgraaf

Wijkagenda

Bekijk de volledige wijkagenda


Wijkvereniging

Wijkvereniging inSchuytgraaf wil het leefplezier en het onderlinge sociale contact in de wijk bevorderen.

Lid worden

Meer informatie

Wijkbudget

Vraag het bewonersbudget Schuytgraaf aan via het formulier.

Aanvragen