Gemeente Arnhem wil ontmoetingsplekken in Schuytgraaf financieren

2 oktober 2020Er is geld voor ontmoetingsplekken in de wijk! De gemeente Arnhem stelt hier geld voor beschikbaar. Het kan gaan om een nieuwe of het verbeteren van een bestaande plek. Het doel ervan moet zijn dat het sociale contact tussen bewoners aangemoedigd en groter wordt.

Een aanmeldingsformulier aanvragen

Tot 31 oktober 2020 is het mogelijk een aanvraag te doen. Bij het Team Leefomgeving Schuytgraaf-Elderveld kun je een aanvraagformulier opvragen via deze link. Je krijgt na 15 december bericht of de aanvraag wordt toe- of afgewezen via Team Leefomgeving.

Waarvoor is het geld bestemd?

In alle wijken geven Arnhemmers zelf aan dat zij graag willen dat er in de buurt een gelegenheid is om elkaar tegen te komen. Dat dat beter is dan langs elkaar heen te leven. Dit geld is bestemd voor ontmoetingsplekken die makkelijk bereikbaar zijn voor wijkbewoners. Waar ze graag naartoe gaan. Plekken in wijken waar dat nu nauwelijks kan, krijgen de voorkeur.

Waarom zijn er ontmoetingsplekken nodig?

Als Arnhemmers elkaar ontmoeten kan dat ervoor zorgen dat ze actiever worden, uit hun isolement komen en/of zelfstandiger worden. Ouderen kunnen wellicht langer thuis blijven wonen. Jongeren kunnen via contacten hun netwerk uitbreiden en zo een grotere kans op werk maken.

Hoe gaat de toekenning?

Alle binnengekomen aanvragen worden beoordeeld door een commissie waarin ook mensen uit de wijken en het sociale wijkteam zijn vertegenwoordigd. Een belangrijke voorwaarde voor toekenning is, dat de behoefte aan een plek in de wijk of buurt ook echt wordt aangetoond. Daarnaast moeten de aangeboden activiteiten ook een meerwaarde bieden ten opzichte van de al aanwezige voorzieningen. Bij vragen, neem dan via dit e-mailadres contact op met het Team Leefomgeving Schuytgraaf-Elderveld.

Locatie

Wijkteam Leefomgeving Schuytgraaf-Elderveld
p/a
MFC Omnibus
Pallas Atheneplein 2
6846 XA Arnhem

https://www.inschuytgraaf.nl/wp-admin/schuytgraaf-elderveld@leefomgeving.nl


Ander nieuws uit Schuytgraaf

Wijkagenda

Bekijk de volledige wijkagenda


Wijkvereniging

Wijkvereniging inSchuytgraaf wil het leefplezier en het onderlinge sociale contact in de wijk bevorderen.

Lid worden

Meer informatie

Wijkbudget

Vraag het bewonersbudget Schuytgraaf aan via het formulier.

Aanvragen