Gemeente Arnhem gaat aan Oekraïense vluchtelingen onderdak bieden in Schuytgraaf

6 november 2022Het kabinet doet een beroep op gemeentes in Nederland om Oekraïense vluchtelingen op te vangen. De gemeente Arnhem geeft hier gehoor aan en gaat de vluchtelingen in Schuytgraaf onder brengen.

Veld 27

Op veld 27 (zie foto) in Schuytgraaf, dat grenst aan Park Lingezegen, zal binnenkort 150 Oekraïense vluchtelingen worden ondergebracht in woonunits. Het zijn units waar mensen volledig zelfvoorzienend zijn. Het heeft een eigen sanitair, keuken en bedden. Is er geen behoefte om Oekraïners in onder te brengen, kunnen de woonunits ook aan andere doelgroepen worden gebruikt. De vluchtelingen kunnen hier maximaal twee jaar verblijven vanwege de nieuwbouw die dan gerealiseerd zal worden op dat stuk grond.

Informatieavond over opvang

Direct aanwonenden hebben een brief met een uitnodiging ontvangen voor de informatieavond op 22 november a.s.. Ben je niet uitgenodigd, maar wil je de avond wel bijwonen? Dan is dat mogelijk. Iedereen in Schuytgraaf is uitgenodigd door de gemeente om naar de informatieavond te komen. De informatieavond vindt plaats op dinsdag 22 november 2022 van 19.00 – 20.00 uur bij De Buitenplaats (Marasingel 19 Arnhem).


Locatie

Veld 27
Schuytgraaf


Ander nieuws uit Schuytgraaf

Wijkagenda

Bekijk de volledige wijkagenda


Wijkvereniging

Wijkvereniging inSchuytgraaf wil het leefplezier en het onderlinge sociale contact in de wijk bevorderen.

Lid worden

Meer informatie

Wijkbudget

Vraag het bewonersbudget Schuytgraaf aan via het formulier.

Aanvragen