Geluidsscherm langs spoor in Schuytgraaf-Noord

26 februari 2021Langs het spoor in Schuytgraaf-Noord, waar nieuwe woningen in Schuytgraaf worden gebouw, komt een extra lang geluidsscherm.

ProRail

De spoorwegbeheerder ProRail is begonnen met het voorbereiden met het aanleggen van een extra lang geluidsscherm langs het spoor, dit om zoveel mogelijk overlast van voorbijrijdende treinen te voorkomen. In Schuytgraaf-Zuid staat al een geluidsscherm die de overlast moet beperken. Alleen ProRail mag zo’n scherm aanleggen. Dit heeft te maken met de spoorveiligheid.

Geluidsscherm

Het geluidsscherm dat geplaatst gaat worden zal 1320 meter lang worden om de bewoners van de 260 nieuwbouwwoningen in het noorden van Schuytgraaf te beschermen tegen de overlast van treinen.

Kosten lopen ruim in de miljoen

De aanleg van het extra lange scherm is € 700.000,- duurder dan eerder begroot. De totale kosten van de aanleg komen uit op 3 miljoen euro. De gemeente Arnhem betaalt dit uit de grondexploitatie die met de aanleg van de stadsuitbreiding in Arnhem-Zuid is gemoeid.

Onderhoud

ProRail gaat zelf de schermen onderhouden en beheren. De gemeente koopt de kosten die daarbij komen kijken in één keer af met een bedrag van 90 mille.


Locatie


Ander nieuws uit Schuytgraaf

Wijkagenda

Bekijk de volledige wijkagenda


Wijkvereniging

Wijkvereniging inSchuytgraaf wil het leefplezier en het onderlinge sociale contact in de wijk bevorderen.

Lid worden

Meer informatie

Wijkbudget

Vraag het bewonersbudget Schuytgraaf aan via het formulier.

Aanvragen