Geen inzameling papier en karton

17 maart 2020Er is een wijziging in het afvalschema. Vanaf woensdag 18 maart tot en met zondag 5 april 2020 wordt er geen papier en karton ingezameld. Het huishoudelijk afval wordt gewoon opgehaald.

Overmacht

Er is minder personeel door ziekte bij de afvalinzamelaar. Een kwestie van overmacht dus, waardoor in deze periode het papier afval niet kan worden ingezameld. Daarnaast spelen de beschermende maatregelen ten aanzien van het Corona-virus een rol. De gemeente Arnhem wil zo ook vrijwilligers van verenigingen beschermen, die helpen bij de inzameling.

Wat doen we dan met afval?

De afgelaste inzameling wordt niet ingehaald op enig later moment. Dit kan de eerstvolgende keer weer worden aangeboden, volgens het schema van de afvalwijzer. Hierop kunnen postcode en huisnummer worden ingevuld en dan wordt aangegeven wanneer je afval wordt opgehaald. Let op: de datum die vervalt staat er gewoon nog in. Wel kan de eerstvolgende datum worden opgezocht. Als het niet mogelijk is om papier zo lang te bewaren, dan zijn er ondergrondse papiercontainers in de wijk, te vinden op dit kaartje. Het kan ook naar het afvalstation gebracht worden aan de Overmaat 17. Het is duidelijk niet nodig om folders en kranten op straat te laten slingeren.


Locatie

Schuytgraaf


Ander nieuws uit Schuytgraaf

Wijkagenda

Bekijk de volledige wijkagenda


Wijkvereniging

Wijkvereniging inSchuytgraaf wil het leefplezier en het onderlinge sociale contact in de wijk bevorderen.

Lid worden

Meer informatie

Wijkbudget

Vraag het bewonersbudget Schuytgraaf aan via het formulier.

Aanvragen