Geen Duitse lessen meer op het VWO van Lorentz

30 januari 2019De Gelderlander meldt op zijn site dat er bij het Lorentz in Arnhem vanaf schooljaar 2019-2020 geen mogelijkheid meer is om met Duits in je pakket je vwo-diploma te halen. Doe je havo, dan kan je Duits nog wel als vak kiezen.

Das Ende

Naast Duits verdwijnen of veranderen er nog meer vakken. Zo verdwijnen ook tekenen en bedrijfseconomie als vakken in de bovenbouw van havo en vwo.

Dat juist Duits uit het aanbod verdwijnt is gezien de ligging van Arnhem, opmerkelijk te noemen. De grens met Duitsland ligt op nog geen half uur rijden.

Nieuwbouw

Het Lorentz heeft deze beslissing genomen omdat het leerlingenaantal van de school terugloopt, en er steeds minder leerlingen voor Duits kiezen. Hierdoor is het voor de school niet meer haalbaar om een breed scala aan vakken aan te bieden.

Het Lorentz hoop dat het leerlingenaantal in de nabije toekomst weer flink gaat stijgen. De hoop is dat de geplande nieuwbouw nabij Schuytgraaf hieraan bij gaat dragen. De planning is dat de nieuwbouw volgend jaar geopend gaat worden.

Schoolkeuze

Wil je toch Duits in je pakket? Dan zal je bij je schoolkeuze hier dus rekening mee moeten houden. Op het Olympus College in Arnhem, het Lyceum Elst, het Dorenweerd College in Doorwerth en op het Overbetuwe College in Bemmel, wordt Duits nog wel aangeboden.

Wijkagenda

Bekijk de volledige wijkagenda


Wijkvereniging

Wijkvereniging inSchuytgraaf wil het leefplezier en het onderlinge sociale contact in de wijk bevorderen.

Lid worden

Meer informatie

Wijkbudget

Vraag het bewonersbudget Schuytgraaf aan via het formulier.

Aanvragen