Geef je huis een mooie uitstraling met een vegetatiedak

30 september 2020De Stichting Groen Verbindt Schuytgraaf gaat waarschijnlijk binnenkort starten met het aanleggen van vegetatiedaken in Schuytgraaf. Deze daken hebben vele voordelen.

Koeler in huis

Een vegetatiedak wordt als een extra laag toegevoegd op het dak. Hierbij is soms een wortelwerende laag nodig. Een vegetatiedak heeft vele voordelen. Het dak zorgt ervoor dat het tot ongeveer 3 graden koeler in huis is en het isoleert tegen contactgeluid. Verder is een groendak  beter voor het milieu, zuivert de lucht en produceert zuurstof, beschermt je huis tegen wateroverlast, het neemt namelijk 45% regenwater op, en het heeft een mooie uitstraling. De fauna, bijtjes en vlinders, komen ook op de daken af. Er bloeien door het seizoen heen verschillende bloemen. Overweeg je zonnepanelen op je dak? Dan leveren ze 26% meer rendement op met een vegetatiedak.

Eenvoudig te plaatsen en te onderhouden

Het product heeft een laag gewicht, waardoor het ook op houten daken van schuurtjes gelegd kan worden. Een vegetatiedak kan je zelf onderhouden, maar je kan ook een onderhoudscontract met de stichting afsluiten.

Kosten

De kosten die komen kijken bij het aanleggen van een vegetatiedak zijn ongeveer 60 euro per vierkante meter, maar daarover wordt nog onderhandeld met de leverancier die het product levert. Hoe meer mensen zich aansluiten bij de groep, hoe hoger de korting zal zijn. Daarnaast kan 30% van de kosten worden gesubsidieerd.

Heb je interesse gekregen om een vegetatiedak aan te laten leggen? Stuur dan een e-mail.

Wat is Groen Verbindt Schuytgraaf?

De stichting is een initiatief van Ariel Daniëls en Roy van Mechelen. Samen hebben zij de stichting opgericht. De stichting is een ‘sociaal groenbedrijf’ dat mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in de wijk met elkaar verbindt. De stichting is er voor iedereen in de wijk, zowel voor jongeren die stage willen lopen, als voor mensen met een verstandelijke beperking, eenzame ouderen, vluchtelingen en wijkbewoners met groene vingers die graag in de buitenlucht bezig zijn.


Ander nieuws uit Schuytgraaf

Wijkagenda

Bekijk de volledige wijkagenda


Wijkvereniging

Wijkvereniging inSchuytgraaf wil het leefplezier en het onderlinge sociale contact in de wijk bevorderen.

Lid worden

Meer informatie

Wijkbudget

Vraag het bewonersbudget Schuytgraaf aan via het formulier.

Aanvragen