FortVier in het zand

11 juni 2020FortVier gaat haar terras tijdelijk uitbreiden. Waar de aanvullende parkeerplaatsen voor het restaurant gepland zijn, komt deze zomer een pop-up terras in het zand.

Creatief idee

Zoals vaker in moeilijke tijden laat men creativiteit en oplossingsgerichtheid zien. FortVier is wel heel vindingrijk geweest. Het restaurant is op 4 januari van dit jaar geopend en moest op 15 maart haar deuren weer sluiten. ‘Wij zijn exact net zo lang geopend geweest als we onze deuren verplicht moesten sluiten’, geeft Vivian van Trienen aan. ‘Maar we gaan weer in ‘volle’ vaart vooruit!’ ‘Omdat we maar een beperkt aantal gasten in ons restaurant en op het terras mogen ontvangen hebben we iets leuks bedacht: FORTVIER IN HET ZAND!’. Waar oorspronkelijk volgens het bestemmingsplan parkeerplaatsen zijn gepland, mag voor de zomer van 2020 nog een heus pop-up terras in het zand worden gerealiseerd. FortVier kan dan net zoveel gasten ontvangen als hun oorspronkelijke terras. Maar nu binnen de anderhalvemetermaatschappij.

Grootse plannen

‘FortVier in het zand’ kan waarschijnlijk over een week of twee in gebruik worden genomen. De exacte datum volgt nog. Het wordt een gezellig pop-up terras met loungebanken en een uitgiftepunt. Van daaruit worden drankjes en kleinere hapjes geserveerd. Er is aparte bediening voor ‘FortVier in het zand’. Op die manier wordt teveel loopverkeer voorkomen. Gelukkig laat het ook alle ruimte voor een gezellige sfeer aan het water, maar dan in het zand.

Afspraken met gemeente Arnhem

De bestemming voor parkeren blijft gehandhaafd. Daar wordt ook niet van afgeweken, behalve voor deze zomer. Bovendien heeft FortVier in de toekomst de parkeerplaatsen zelf ook hard nodig. Het pop-up terras is alleen toegankelijk voor personeel en gasten. Het einde van deze zomer zal ook het einde van ‘FortVier in het zand’ betekenen.

De Schuytse Laak is geen zwemwater en kan als zodanig ook niet wordt gecontroleerd door het waterschap. Het is een diepe plas met onderstromen. Badlakens kunnen dus thuis blijven!

Wat staat er op het menu?

FortVier is sinds de heropening 7 dagen in de week vanaf 10:00 uur geopend. In het restaurant wordt voor het diner een 4-gangen proeverij geserveerd. Voor de lunch en op het nieuwe terras worden drank en á la carte gerechten geserveerd. Het pop-up terras verzorgt dus drank en ‘kleine hapjes’. Ruimte voor 30 gasten in het restaurant en 70 tot 80 op het nieuwe terras zijn voor een restaurant als FortVier niet genoeg. De extra 50 tot 70 plaatsen van het toekomstige ‘FortVier in het zand’ zijn daarom  zeer welkom. Het ziet er naar uit dat er daarmee genoeg plek en keuze komt.


Locatie

Fortvier
Laakoever 401
6846 MX Arnhem

https://www.fortvier.nl/

info@fortvier.nl


Ander nieuws uit Schuytgraaf

Wijkagenda

Bekijk de volledige wijkagenda


Wijkvereniging

Wijkvereniging inSchuytgraaf wil het leefplezier en het onderlinge sociale contact in de wijk bevorderen.

Lid worden

Meer informatie

Wijkbudget

Vraag het bewonersbudget Schuytgraaf aan via het formulier.

Aanvragen