Foodtrucks, muziek en gezelligheid op het wijkfeest 2019!

25 augustus 2019Afgelopen zaterdag was het zo ver, wijkfeest Schuytgraaf 2019. Ruim 2500 bezoekers genoten op deze zonnige dag van lekker eten, muziek en leuke activiteiten. Organisatie en bezoekers kijken terug op een mooi evenement!

Foodtrucks

De wijkvereniging had eerder dit jaar via hun facebookpagina een poll gehouden wat bewoners graag zien op een wijkfeest. Met stip op één stond: Foodtrucks. Met dat als basis is de werkgroep wijkfeest aan de slag gegaan. Diverse winkeliers uit het winkelcentrum deden mee en er waren foodtrucks van buiten de wijk. Er was ook live muziek, dansoptredens en een djembé workshop. Voor de kinderen was er haarvlechten, schmink en cakes versieren.

Stralende zon

De organisatie had qua weer niets te klagen: een stralende zon met een temperatuur van zo’n 30 graden. Twee uur voor de start van het evenement heeft de wijkvereniging nog extra tenten besteld om schaduwplekken te creëren. Daar werd door de ruim 2500 bezoekers dankbaar gebruik van gemaakt.

Actie voor KiKa

De vrijwilligers van de Vierkrant organiseerde een taartenbakwedstrijd. En wat een fantastische en heerlijke taarten werden bezorgd bij hun kraam! Een jury bestaande uit onder andere Sharon, de vormgever van de Vierkrant, en Deniz van Bakker Hilvers beoordeelde de taarten op smaak en uitstraling. De winnaar in de categorie Smaak was de taart van Hilde Goossens: Dripping Strawberry. In de categorie Uitstraling won de taart Sensational Pastery gemaakt door Sjarai Winterberg.

Alle taarten werden vervolgens verkocht aan bezoekers van het wijkfeest waarbij de opbrengst volledig ten goede komt van stichting Kika. De hoogte van de donatie is nog niet bekend, aankomende week zal de verzegelde collectebus opgestuurd worden naar KiKa. De einduitslag wordt op de facebookpagina inSchuytgraaf bekend gemaakt.

Videoverslag


Locatie

Winkelcentrum Schuytgraaf

wijkfeest@inSchuytgraaf.nl


Ander nieuws uit Schuytgraaf

Wijkagenda

Bekijk de volledige wijkagenda


Wijkvereniging

Wijkvereniging inSchuytgraaf wil het leefplezier en het onderlinge sociale contact in de wijk bevorderen.

Lid worden

Meer informatie

Wijkbudget

Vraag het bewonersbudget Schuytgraaf aan via het formulier.

Aanvragen