Fietstocht voor bewoners langs de toekomstige Kunstroute Schuytgraaf – 12 juli

30 juni 2023In 2022 is de komst van de kunstroute in Schuytgraaf aangekondigd. De route telt vijf kunstwerken die speciaal voor de wijk worden gemaakt. Het afgelopen jaar heeft Productiehuis Plaatsmaken in Arnhem, dat verantwoordelijk is voor de uitvoering van de route, gewerkt om de locaties van de kunstwerken met de kunstenaars Arash Fakhim, Larissa Esvelt, Femke Herregraven, Keiko Sato en Rob Voerman en in samenspraak met de Gemeente Arnhem te bepalen.

Fiets mee door de wijk en maak kennis met de kunstenaars

Namens Productiehuis Plaatsmaken nodigen wij je van harte uit om op woensdag 12 juli van 19.00 tot 21.00 met ons de kunstroute per fiets te beleven. De fietstocht neemt je mee langs de verschillende plekken waar de toekomstige kunstwerken zullen verrijzen. De kunstenaars staan op locatie om je te vertellen over de door hen bedachte kunstwerken.

Over de kunstroute

Na een zorgvuldig traject waarbij de vergunningen voor kunstwerken werden aangevraagd, zijn deze inmiddels verleend. We zijn verheugd dat de kunstwerken in de komende maanden vervaardigd worden. In het najaar van 2023 en het begin van 2024 verschijnen deze op verschillende locaties in de wijk. In het voorjaar van 2024 volgt een feestelijke onthulling.

Tijdens een informatiebijeenkomst gehouden in De Omnibus (maart 2022), hebben geïnteresseerde bewoners al kennis gemaakt met de kunstenaars en hun schetsontwerpen. Met plezier nodigen we bewoners opnieuw uit om in gesprek te gaan met de kunstenaars, de definitieve ontwerpen te bekijken en alles te horen over de komst van de nieuwe kunstwerken.

Praktische info

  • 19.00 uur: welkom en introductie door Plaatsmaken bij de informatiebalie entree van De Omnibus, Pallas Atheneplein 2, Arnhem
  • 19.15 uur: vertrek fietstocht via locatie 1, 2, 3 en 4.
  • 21.00 uur: einde fietstocht

Je kunt ook op eigen gelegenheid de locatie(s) bezoeken. De kunstenaars staan tussen 19.30-21.00 op locatie voor iedereen die met hen kennis wil maken.

  1. Arash Fakhim

Langs het spoor, ter hoogte van de Achterstraat in de punt

  1. Larissa Esvelt

Kanovijver, nabij de Kustvaart

  1. Femke Herregraven

Speelgaard, Het Hout nabij Riekvaart

  1. Rob Voerman en Keiko Sato

Eco-zone aan de Metamorfoseallee, ter hoogte van de Orpheusstraat.

 

Wij hopen je de 12e te mogen verwelkomen!

Meer informatie over de kunstroute kun je vinden op: www.plaatsmaken.nl en Schuytgraaf.nl.

En op 7 juli lees je over de fietstocht in de Vierkrant.

 

Projectteam Kunstroute Schuytgraaf, Plaatsmaken


Ander nieuws uit Schuytgraaf

Wijkagenda

Bekijk de volledige wijkagenda


Wijkvereniging

Wijkvereniging inSchuytgraaf wil het leefplezier en het onderlinge sociale contact in de wijk bevorderen.

Lid worden

Meer informatie

Wijkbudget

Vraag het bewonersbudget Schuytgraaf aan via het formulier.

Aanvragen