Feestelijke opening Klompenpad Breedlersepad in Park Lingezegen

1 november 2023Vrijdag 10 november is de feestelijke opening van het Klompenpad Breedlersepad in Park Lingezegen. Het Breedlersepad is een rondwandeling van twaalf kilometer over historische paden, door weilanden met oude heggen en hagen en langs kersenboomgaarden. Sven van Rijswijk, directeur van Park Lingezegen, wethouder Nick Hubers van gemeente Lingewaard en Erwin Reinhard van Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) houden een welkomstwoord. Daarna vindt de onthulling van het startpaneel plaats door de vrijwilligers samen met de wethouder. De opening vindt plaats om 14.00 uur bij De Grote Bredelaar, Breedlersestraat 7 in Elst. Daarna volgt een korte wandeling over een deel van het Klompenpad met een afsluitende toost. Klompen aan, rugzak op en gaan!

Het Klompenpad is vernoemd naar buurtschap Bredelaar en boerderij Den Grooten Breedler, nu De Bredelaar genoemd. De wandeling voert onder meer door weilanden met oude heggen en hagen, langs kersenboomgaarden en met herinneringen aan het oorlogsverleden. Het nieuwe Klompenpad start bij De Grote Bredelaar (Breedlersestraat 7 in Elst).

Vrijwilligers

Onder begeleiding van SLG hebben enthousiaste vrijwilligers de route in circa 1,5 jaar ontwikkeld. De werkgroepleden hebben veel werk verzet: de route bedenken, verzamelen van teksten en foto’s, het plaatsen van alle paaltjes en bordjes, contacten met horeca en verkooppunten van de folder. Zij gaan het pad ook regelmatig nalopen en controleren.

Derde Klompenpad in Park Lingezegen

Park Lingezegen is een groot landschapspark tussen Arnhem en Nijmegen met veel ruimte voor mensen, natuur, cultuur en water. Het Breedlersepad is het 155ste Klompenpad en het derde Klompenpad in Park Lingezegen, gelegen in het midden van het park. Het Breedlersepad is verbonden met de Klompenpaden het Zeegsepad en het in mei geopende ‘t Percksepad.

Financiers

Met medewerking van grondeigenaren, Waterschap Rivierenland, Staatsbosbeheer en andere partijen uit de streek is het nieuwe Klompenpad tot stand gekomen. Het Klompenpad is gefinancierd door Provincie Gelderland, Park Lingezegen en de Nationale Postcode Loterij.

Brochure en app

Het Breedlersepad is in beide richtingen gemarkeerd met groene klompjes. De brochure met een beschrijving van de route en bezienswaardigheden is onder andere verkrijgbaar bij het startpunt De Bredelaar, restaurant De Klomp, Bruna, Streekwinkel De Lingegaerdt, boerderijwinkel de Fruitben in Elst en bij de VVV’s in de regio. Wandelaars van Klompenpaden zijn te gast op het opengestelde terrein van grondeigenaren, daarom geldt de regel dat honden op sommige delen verboden zijn in verband met verstoring van vee en wild. Waar de route gebruik maakt van bestaande paden gelden uiteraard de heersende regels. Routenavigatie en informatie over landschap en cultuurhistorie is vanaf 10 november ook beschikbaar via de Klompenpaden app. Kijk voor meer informatie en een downloadbare folder op klompenpaden.nl of onze Facebookpagina.


Locatie

De Grote Bredelaar
Breedlersestraat 7, Elst


Ander nieuws uit Schuytgraaf

Wijkagenda

Bekijk de volledige wijkagenda


Wijkvereniging

Wijkvereniging inSchuytgraaf wil het leefplezier en het onderlinge sociale contact in de wijk bevorderen.

Lid worden

Meer informatie

Wijkbudget

Vraag het bewonersbudget Schuytgraaf aan via het formulier.

Aanvragen