Rijk geschakeerd Pools concert in Driel

Let op: Dit is een evenement uit het verleden.

Bekijk de nieuwste evenementen in de wijkagenda.

Donderdag 19 september (2019) 19.30 - 21.00 (Toevoegen aan je agenda)

Blije Kerk Concerten Driel

Gratis toegang

Katholieke Kerk Driel; Kerkstraat 27

michelnas@hotmail.com

0653938168De vertrouwde muziekgroep Promyki Krakowa en het professionele mannenkoor Agricola, ook uit Krakou, presenteren donderdagavond 19 september, aanvang 19.30, afwisselende Poolse composities in de katholieke kerk in Driel (Kerkstraat 27). De toegang van dit Blije Kerk concert is gratis; er wordt een deurcollecte gehouden.
Hartverwarmend is Promyki, het jongerenorkest in hun traditionele klederdracht. Roma Doniec-Krzemień, de stuwende kracht, weet de jonge musici tot boven hun kunnen te inspireren. Bezoekers van eerdere concerten en de Polenmis zullen het ontroerende Marialied Czarna Madonna (Zwarte Maria) kunnen meezingen.
Het befaamde mannenkoor Agricola, van de universiteit Krakou, treedt op in binnen- en buitenland, en ontving hiervoor vele prijzen. In 2016 kreeg het koor het “Honoris Gratia” van de Poolse president voor haar verdiensten aan de stad Krakau. In 2014 verzorgde Agricola een optreden bij de viering van het 70-jarig jubileum van de bevrijding in Breda. Agricola is de organisator van het project Building Bridges dat muzikale bruggen bouwt tussen koren uit Engeland, Nederland en Polen. Het koor beheerst een breed repertoire: van Poolse volksmuziek tot carols; van jachtliederen tot liturgische muziek. Het is de verdienste van de dirigente Joanna Gutowska-Kuźmicz dat de presentatie van Agricola ’n hoog professioneel niveau heeft: beheersing voor een rijke klankkleur, en kracht voor indringende Slavische muziek. Bijzonder dat we nu in Driel kunnen genieten van dit gerenommeerde koor.


Locatie

Wijkagenda

Bekijk de volledige wijkagenda


Wijkvereniging

Wijkvereniging inSchuytgraaf wil het leefplezier en het onderlinge sociale contact in de wijk bevorderen.

Lid worden

Meer informatie

Wijkbudget

Vraag het bewonersbudget Schuytgraaf aan via het formulier.

Aanvragen