Herdenking Wiltshire

Woensdag 7 oktober 10.30 - 11.15 (Toevoegen aan je agenda)

Werkgroep Wiltshire

Gratis toegang

Monument nabij Marasingel 19Het Wiltshire Regiment trok na de landing in Normandië op D-Day al vechtend richting Arnhem. In het zuiden van Arnhem waren het vooral het vierde en vijfde bataljon die betrokken raakten bij zware gevechten. Bij de spoorwegovergang aan de Laarstraat en bij boerderij De Laar (nu De Buitenplaats) is toen hevig gevochten. De bataljons wisten ondanks dat de stellingen te behouden. Er zijn toen echter wel meer dan 70 militairen omgekomen. Op 5 oktober 1944 werden ze afgelost door eenheden van de Amerikaanse Airborne Divisie. Tot op de dag van vandaag worden nog 14 militairen van de bataljons vermist.

Herdenking

De herdenking is een samenwerking tussen de delegatie uit Engeland (familie en vertegenwoordigers) en de werkgroep Wiltshire. De Roll of Honour wordt gelezen, de namen van de gesneuvelden van het Wiltshire Regiment. Het is een soort erelijst. We staan stil bij hetgeen 75 jaar geleden in onze wijk heeft plaats gevonden. Daarna is er gelegenheid om bloemen te leggen voor de gesneuvelden.

Werkgroep Wiltshire nodigt jong en oud van harte uit bij deze herdenking. Deze vindt plaats op woensdag 7 oktober a.s. bij het Wiltshire monument. Dit monument is gelegen nabij de Buitenplaats, Marasingel 19 in Schuytgraaf, Arnhem. De herdenking begint om 10.30 uur.

Aanpassingen door Covid-19

In verband met Covid-19 zal de herdenking georganiseerd worden met de geldende regels. Hierbij wordt iedereen gevraagd om rekening te houden met de 1,5 meter afstand tot andere bezoekers. Er wordt verzameld buiten bij het monument. Daar wordt na afloop ook weer afscheid van elkaar genomen.

Tot ziens bij de herdenking!


Locatie

Wijkagenda

Bekijk de volledige wijkagenda


Wijkvereniging

Wijkvereniging inSchuytgraaf wil het leefplezier en het onderlinge sociale contact in de wijk bevorderen.

Lid worden

Meer informatie

Wijkbudget

Vraag het bewonersbudget Schuytgraaf aan via het formulier.

Aanvragen