‘Even helemaal sociaal’-boom onaangekondigd verplaatst

30 oktober 2018Bewoners van Schuytgraaf werden dit weekend verrast toen ‘hun’ ontmoetingsboom werd onthuld tijdens de start bouw van De Kiem. De ‘even helemaal sociaal’-boom had vorig jaar in overleg met bewoners uit heel Arnhem een nieuwe definitieve plek gevonden in Winkelcentrum Schuytgraaf.

‘Even helemaal sociaal’-boom

Deze boom, vol met Twitter-vogels en Facebook-duimpjes, is een aantal jaren geleden gemaakt in het kader van het project Lippenstift voor de stad. Dit project is opgezet om lelijke plekken in de stad tijdelijk op te kleuren. En zo fleurde deze boom jaren lang de troosteloze ruimte bij de tijdelijke scholen en winkels aan de Marasingel op. Na het verdwijnen van de noodgebouwen van de scholen en de winkels, wilde de gemeente aan de slag met het terrein om deze definitief in te richten (de droge ecologische zone). De ontmoetingsboom moest weg. Het bestuur van Lippenstift voor de stad en de redactie van Vierkrant inSchuytgraaf maakten zich hard voor een verplaatsing van de boom en wilden voorkomen dat de boom in de opslag zou verdwijnen. Bewoners in heel Arnhem zijn gevraagd mee te zoeken naar een nieuwe locatie. Daaruit is de locatie van Winkelcentrum Schuytgraaf gekomen, mede omdat dit een publieke plek is waar bewoners uit de hele wijk elkaar ontmoeten. De gemeente heeft deze wens van bewoners uitgewerkt en de boom verplaatst naar het plein tussen de Kwalitaria en het Archeologisch park.

Wethouder Paping

Afgelopen zaterdag werd geheel onverwachts de ‘even helemaal sociaal’-boom onthuld door wethouder Paping in de buurtkavel van project De Kiem. Het bestuur van Lippenstift voor de stad, Vierkrant inSchuytgraaf en bewoners waren niet op de hoogte gebracht van deze verplaatsing. De gemeente Arnhem gaf bij navraag aan dat de boom in de weg stond voor de bouw van de tweede fase van het winkelcentrum (welke naar verwachting in 2020 plaats gaat vinden). ‘De toekomstige bewoners van De Kiem wilden bij aanvang van de bouw een boom planten in hun nieuwe buurt. Maar omdat er nog volop gebouwd wordt in deze buurt, is dat ontraden’ laat de gemeente Arnhem ons weten. Daarom heeft de gemeente de bewoners de ‘even helemaal sociaal’-boom aangeboden.

Definitieve plek?

Het is nog onbekend of de boom ook definitief in De Kiem blijft. De toekomstige bewoners van De Kiem mogen de buurtkavel, waar de boom nu geplaatst is, nog zelf inrichten. Het kan zijn dat de ontmoetingsboom uiteindelijk geen plek krijgt in het ontwerp van de bewoners. De gemeente zal dan opnieuw opzoek gaan naar een locatie. Wellicht dat er dan wederom een plek gevonden wordt op Winkelcentrum Schuytgraaf.


eerder:


Locatie

Buurtkavel in project De Kiem
Locatie 3.0 Schuytgraaf

Wijkagenda

Bekijk de volledige wijkagenda


Wijkvereniging

Wijkvereniging inSchuytgraaf wil het leefplezier en het onderlinge sociale contact in de wijk bevorderen.

Lid worden

Meer informatie

Wijkbudget

Vraag het bewonersbudget Schuytgraaf aan via het formulier.

Aanvragen