Er komen Padel banen bij Tennisvereniging Schuytgraaf

7 mei 2019Het bestuur van TV Schuytgraaf maakt via hun website bekend dat op 11 april 2019 het contract is getekend door de gemeente Arnhem om twee padelbanen aan te leggen op sportpark Schuytgraaf! Als alles mee zit, zullen de banen al medio juni opgeleverd worden

Na ruim 3 jaar bezig te zijn geweest met het realiseren van de padelbanen, is er nu akkoord op het gepresenteerde plan tijdens de algemene ledenvergadering op 28 september 2016. Op onderstaand kaartje is te zien hoe de banen komen te liggen (in het blauw). De banen komen dicht bij elkaar te liggen en de bestaande oefenkooi blijft behouden. 


Wil je graag helpen bij het communiceren en opzetten van zaken omtrent padel? Dan kan het bestuur van de tennisvereniging je hulp goed gebruiken! Stuur dan een mailtje naar info@tvschuytgraaf.nl.

Wat is Padel eigenlijk?

Padel is een mix van tennis en squash en wordt gespeeld met vier personen op een rechthoekig veld. Een padelbaan is 10 meter breed en 20 meter lang en is omringd door wanden. In bijna alle gevallen zijn de wanden een combinatie van glas en een hekwerk. Padel speel je met een padel racket en een padelbal. Tijdens het spel zijn de wanden onderdeel van het spel. Aangezien de wanden kunnen worden gebruikt is kracht minder belangrijk bij padel. Dit houdt in dat deze sport door iedereen te spelen is en doordat het met 4 personen wordt gespeeld, is padel ook nog eens een zeer sociale sport. De puntentelling is gelijk aan de puntentelling van tennis (15, 30, 40, deuce, advantage en game) en is vaak best of 3 sets.


Ander nieuws uit Schuytgraaf

Wijkagenda

Bekijk de volledige wijkagenda


Wijkvereniging

Wijkvereniging inSchuytgraaf wil het leefplezier en het onderlinge sociale contact in de wijk bevorderen.

Lid worden

Meer informatie

Wijkbudget

Vraag het bewonersbudget Schuytgraaf aan via het formulier.

Aanvragen