Er gaat wat gebeuren buiten op de Buitenplaats

22 april 2012In de aankomende tijd zal er rond de Buitenplaats steeds meer te doen zijn. Na een lange tijd van voorbereiden en ontwerpen is het zover dat er echt sprake gaat zijn van een ‘herinrichting’ van de Buitenplaats. De Buitenplaats wordt een bijzondere plek om te elkaar te ontmoeten. Bijzonder in de zin dat er veel initiatieven uit verschillende hoeken bij elkaar komen. Zo trekken bewoners van Schuytgraaf en mensen met een handicap samen op in en rond de Buitenplaats. Er komen dieren die goed gaan vertoeven op het kinderboerderij deel van de Buitenplaats. Even verder op krijgen kinderen modder aan hun broek bij het spelen in een daarvoor speciaal ingericht stuk terrein. Dit alles als een resultaat van een samenwerkingsverband waar onder andere de Gemeente Arnhem, Siza, SKAR, Stichting Landschapsbeheer Gelderland, het Natuurcentrum Arnhem en de Vereniging Kinderboerderij Schuytgraaf zorgen voor de realisatie.

Nu zijn we zover dat iedereen het kan gaan merken. De nieuwe hekken staan op het punt geplaatst te worden en is het tijd om bomen en heggen te gaan planten. Zeker in onze wijk Schuytgraaf is het van belang dat de Buitenplaats iets bijzonders wordt. Het is fantastisch wonen hier, maar eerlijk is eerlijk: de faciliteiten in de wijk laten lang op zich wachten. We hopen dat de herinrichting van de Buitenplaats een toegevoegde waarde wordt waar de wijk op zit te wachten. Het plan heeft het in ieder geval in zich.

Het wordt ook een spannende tijd voor de herinrichting van de Buitenplaats. De spades gaan de grond in maar er zijn nog fondsen nodig om het plan helemaal uit te kunnen voeren. Siza en de Vereniging Kinderboerderij Schuytgraaf zetten zich in voor de fondsenwerving en we gaan er vanuit dat dit initiatief velen zal aanspreken. En in het bijzonder ook de bewoners van Schuytgraaf, want los van het geld maken veel handen letterlijk licht werk bij de realisatie van herinrichting van de Buitenplaats. We zullen regelmatig een beroep willen doen op vrijwilligers. En wat is er nu mooier dan straks met een kop koffie naar je kinderen zitten kijken op de kinderboerderij waar je zelf aan mee hebt gewerkt.


Ander nieuws uit Schuytgraaf

Wijkagenda

Bekijk de volledige wijkagenda


Wijkvereniging

Wijkvereniging inSchuytgraaf wil het leefplezier en het onderlinge sociale contact in de wijk bevorderen.

Lid worden

Meer informatie

Wijkbudget

Vraag het bewonersbudget Schuytgraaf aan via het formulier.

Aanvragen