En ineens is het feest voorbij; 10 jaar Schuytgraaf in een vogelvlucht

24 augustus 2014


Een half jaar lang is er door middel van een flink aantal activiteiten stil gestaan bij 10 jaar Schuytgraaf! Voor groot en klein, voor en door vele verschillende mensen en organisaties.

Een half jaar feest

MEI – Op 10 mei vond de kick-off plaats van de festiviteiten. Op De Buitenplaats genoten buurtbewoners van het Wijkontbijt en het VoorjaarsEvent. Leuke kraampjes met enthousiaste mensen, maar jammer genoeg wilde het weer nog niet meewerken…
Meer geluk met het weer hadden we tijdens de Tuindag op de Groenteschuyt waar de zonnebloemen- en pompoenenwedstrijd begon. Helemaal goed toeven was het tijdens het concert van Crescendo in Vestingstad. Mensen zaten gezellig op kleedjes, picknick spullen mee en genieten van de muziek en gezelligheid.

JUNI – De maand van het TaLENTEnfeest. Voor het vierde jaar een succes. Rondje beeldentuin, luisteren en kijken naar optredens op het podium, langs de kraampjes.
De zomer moest gevierd worden, dus stond er op 21 juni een Midzomerpicknick op het programma. Met heerlijk weer! Een middag lang spelletjes doen, picknicken en ijsjes eten in het zonnetje. Wat een prachtige dag. Voor de zomervakantie zorgden Schuytgraafse acteurs voor cultuur en plezier met hun voorstellingen in de Autark .

JULI – Ook de organisatie was toe aan vakantie. De Blauwe Kikker voorstellingen liepen wel gewoon door met iedere keer weer een verrassende act. Luisteren, buiten zijn, gewoon in ons eigen Schuytgraaf.

AUGUSTUS – Aan het eind van de zomervakantie konden kinderen en jongeren heel wat beleven in Schuytgraaf. Zo was er Bouwdorp (Jeugdland) en het Voetbalkamp, georganiseerd door YFC , bij de Arnhemse Boys.

SEPTEMBER – De laatste maar meteen ook de drukste maand van het feestprogramma! Zo was er een Geocache vossenjacht; met GPS via coördinaten op zoek naar de vossen, verkleed in het thema van de plek waar ze te vinden waren. Het Buurtvolleybaltoernooi, waar acht teams speelden op een stralende dag om de wisselbeker. Kids deden mee aan een clinic. Een super activiteit die we hopelijk volgend jaar terug zien! Een knaller op het programma was de Pubquiz. Maar liefst dertien teams streden om de eer de eerste Pubquiz van Schuytgraaf te winnen! Bloedfanatieke spelers, geoliede teams en zeker voor herhaling vatbaar. Voor de kids was er op 20 september een Lasergametoernooi. Drie ronden lekker buiten bezig zijn.

En dan is het 27 september
De laatste feestdag van 10 jaar Schuytgraaf, maar wat voor een! Buurtendag en het Eindfeest.
Van 13.00 tot 17.00 uur een gezellige kraampjesmarkt waar zelfstandigen uit Schuytgraaf zich presenteerden. Schuytgraaf is van alle markten thuis. Met heerlijk weer buiten in het zonnetje zitten, springen op het springkussen of de buurt verkennen met de huifkartocht.
Maar daar was deze zonnige dag nog niet mee afgesloten. Het feest ging door!!
Het schoolplein aan de Marasingel was omgetoverd tot een festivalterrein met de mooiste en vooral lekkerste eettentjes, een groot terras, een BigBand, kinderactiviteiten en de kindervoorstelling van Piraat Henk, ouderwets vinyl en natuurlijk veel gezellige mensen. Het was meer dan geslaagd! Wij hebben genoten en gezien de vele reacties, de bezoekers ook.

Wij, de kerngroep 10 jaar Schuytgraaf, kijken dan ook terug op een geweldig half jaar.
Het lukt ons niet om iedereen die zijn/haar steentje heeft bij gedragen hier persoonlijk te bedanken maar zonder jullie zouden we dit niet hebben kunnen doen. Dank voor jullie inzet!

En nu? Nu lekker nagenieten van een geweldige zomer.

Wijkagenda

Bekijk de volledige wijkagenda


Wijkvereniging

Wijkvereniging inSchuytgraaf wil het leefplezier en het onderlinge sociale contact in de wijk bevorderen.

Lid worden

Meer informatie

Wijkbudget

Vraag het bewonersbudget Schuytgraaf aan via het formulier.

Aanvragen