Eerste paal spoorbrug geslagen

19 juli 2019Wethouder Harriët Tiemens slaat eerste paal

Op donderdag 18 juli heeft Harriët Tiemens, wethouder van de Gemeente Nijmegen en bestuurslid van Park Lingezegen, de eerste paal van de spoorbrug bij De Park geslagen. Ze heeft daarmee symbolisch de aanleg van de brug gestart. De brug zal voor voetgangers en fietsers een verbinding vormen tussen deelgebieden De Park en Het Waterrijk in Park Lingezegen.

Spoorbrug wordt ‘landmark’

Het slaan van de symbolische eerste paal was het startsein voor de aanleg van een ware ‘landmark’. De markante spoorbrug komt te liggen over het spoor in het verlengde van de Notenlaan in Elst, die vanaf deelgebied De Park naar het oosten loopt. Wandelaars en fietsers hoeven dan geen omweg meer te maken via de 1e Weteringsewal. Ze kunnen nu het spoor tussen Arnhem en Nijmegen oversteken via de nieuwe wandel- en fietsbrug.

Bestuursvoorzitter Mathieu Gremmen: “Kers op de taart”

Aan de andere kant van het spoor loopt de Notenlaan verder naar Het Waterrijk. Daar ligt voor wandelaars en fietsers nog een barrière: de Rijksweg-Noord. De Rijksweg-Noord kreeg eerder al een veilige oversteekplaats. Bestuursvoorzitter Mathieu Gremmen noemde de brug een ‘kers op de taart’. Deze brug, samen met de veilige oversteekplaats, legt namelijk de verbinding tussen twee populaire gebieden in Park Lingezegen; De Park en Het Waterrijk. Heel handig ook voor de bewoners van Schuytgraaf, waarvan er nu al veel in het gebied komen.

Samenwerking van ProRail en Park Lingezegen

De werkzaamheden in het veld zijn deze maand gestart. Als alles volgens plan verloopt, wordt de brug begin 2020 in gebruik genomen. De brug is ontworpen door Architectenbureau Korth Tielens. De aanleg wordt verzorgd door Strukton Civiel Noord & Oost, in samenwerking met ProRail en Park Lingezegen.

Volg de vorderingen van de bouw!

Op www.parklingezegen.nl/spoorbrug bevindt zich meer informatie over de aanleg van de spoorbrug. Er zijn ook foto’s, een animatiefilmpje,  en webcambeelden van de bouwlocatie. De webcambeelden worden iedere tien minuten vernieuwd.

Foto: Ivo Hutten


Locatie

Notenlaan
Elst


Ander nieuws uit Schuytgraaf

Wijkagenda

Bekijk de volledige wijkagenda


Wijkvereniging

Wijkvereniging inSchuytgraaf wil het leefplezier en het onderlinge sociale contact in de wijk bevorderen.

Lid worden

Meer informatie

Wijkbudget

Vraag het bewonersbudget Schuytgraaf aan via het formulier.

Aanvragen