Eerste Coöperatieve Zonnecentrale in Arnhem op Sportpark Schuytgraaf

21 april 2021De Rijn en IJssel Energiecoöperatie gaat een coöperatief gefinancierd zonnedak plaatsen op het clubgebouw van Sportpark Schuytgraaf. Dit doen zij in samenwerking met de gemeente en op initiatief van de Arnhemse Boys. Dat wordt daarmee het eerste coöperatieve zonnedak in Arnhem.

Rijn en IJssel Energie Coöperatie

Met de realisatie van Zonnedak Sportpark Schuytgraaf komen verschillende initiatieven samen. Deze dragen bij aan de energietransitie en de duurzaamheid van onze leefomgeving. Het project Zonnedak is geïnitieerd door Rijn en IJssel Energie Coöperatie (REIJE). Zij zagen de mogelijkheid voor de realisatie van het zonnedak waarmee leden van de Coöperatie kunnen investeren en profiteren van duurzame energie. REIJE wil van duurzame energie een streekproduct uit de Rijn-en-IJssel-regio maken. REIJE werkt samen met lokale bedrijven en particulieren aan energiebesparing. En zij jaagt projecten aan op het gebied van duurzame energie van eigen bodem.

Energieambitie Arnhem

De Gemeente Arnhem werkt actief mee aan dit zonnedak vanwege haar ambitie om in 2040 (bijna) CO2 neutraal te zijn. Lokale opwekking van duurzame energie hoort daarbij. Een belangrijk aspect is ook om burgers de gelegenheid te geven actief bij te dragen aan de verduurzaming van de energievoorziening in de gemeente.

Het zonnedak

Er worden 240 panelen gelegd op het dak van het clubgebouw. Het vermogen van de installatie wordt 108 kWp. De jaarlijkse opbrengst wordt ingeschat op ongeveer 95.000 kWh per jaar (gelijk aan het gebruik van 25 huishoudens). De investering bedraagt ongeveer € 75.000,-. Er komen 240 participaties (koop een paneel!). Je kan inschrijven voor deze participaties. Een participatie kost € 312,- en het verwachte rendement is rond de 5%. Als de participaties gekocht zijn, kan de bouw beginnen. Dus voor het echt zomer is, kan al begonnen worden met het rendement en het produceren van duurzame zonne-energie.

Mee doen?

Iedereen kan meedoen met dit Zonnedak. Je koopt een participatie ter waarde van een paneel voor € 312,- en je ontvangt een rendement van ongeveer 5% op je investering.
Meer weten? Ga naar de website van REIJE. Je kunt daar ook direct voor inschrijven.

 

 


Locatie

Sportpark Schuytgraaf
Marasingel 251
Arnhem


Ander nieuws uit Schuytgraaf

Wijkagenda

Bekijk de volledige wijkagenda


Wijkvereniging

Wijkvereniging inSchuytgraaf wil het leefplezier en het onderlinge sociale contact in de wijk bevorderen.

Lid worden

Meer informatie

Wijkbudget

Vraag het bewonersbudget Schuytgraaf aan via het formulier.

Aanvragen