Dringende oproep Vitens om zuinig te zijn met water

9 augustus 2020Het is belangrijk zo snel mogelijk minder drinkwater te gebruiken volgens drinkwaterbedrijf Vitens. In een aantal gebieden kan de waterdruk verminderen of zelfs helemaal wegvallen. In Gelderland is die kans zeker aanwezig. Aangezien Arnhem, daarmee ook Schuytgraaf, in deze provincie ligt, zullen we hier met z’n allen rekening mee moeten houden.

Oorzaak

Doordat we al dagenlang een tropische hitte hebben, is het waterverbruik erg gestegen. In de zomer gebruiken we miljoenen liters drinkwater extra. Vitens heeft daardoor opgeroepen om minder water te gebruiken. Mensen vullen hun zwembaden. Ze sproeien vaak hun tuinen of maken elkaar nat in watergevechten. Ook worden er heel veel extra douches genomen om voor afkoeling te zorgen. Door de tropische hitte ziet Vitens het watergebruik flink toenemen.

Verzoek

Om grote problemen te voorkomen roept Vitens dus op om minder water te gebruiken. ,,We vragen onze klanten om hulp. Het verbruik is nu erg hoog en dus moeten we extra opletten”, zegt Vitens woordvoerder Cornelis Vlot, volgens de Gelderlander. Het bedrijf wil dat de klanten stoppen met tuinen sproeien, zwembadjes vullen en auto’s wassen. Daarnaast moet iedereen kort en niet vaker douchen en alleen ‘s nachts de wasmachine inschakelen. Al worden de voorraden drinkwater elke nacht aangevuld. Het is met dit weer en zo’n hoog verbruik erg moeilijk om het water op peil te krijgen.

Hopelijk komt het weer (letterlijk en figuurlijk) goed als iedereen rekening houdt met watergebruik.


Locatie

Vitens Arnhem
Meander 1101
6825 MJ Arnhem

https://www.vitens.nl/


Ander nieuws uit Schuytgraaf

Wijkagenda

Bekijk de volledige wijkagenda


Wijkvereniging

Wijkvereniging inSchuytgraaf wil het leefplezier en het onderlinge sociale contact in de wijk bevorderen.

Lid worden

Meer informatie

Wijkbudget

Vraag het bewonersbudget Schuytgraaf aan via het formulier.

Aanvragen