De lente kriebelt!

8 april 2011Tussen de middag was ik even op de KunstWerkplaats. Het werk lag even stil. Lilian had een heerlijke maaltijd klaargemaakt voor de harde werkers die hielpen bij de aanleg van de paden door de beeldentuin. Tussen alle spullen die daar staan kwam een klein, geel bloemetje met zijn koppie boven het maaiveld uit. Dat is het eerste echte natuurlijke teken van de lente; het groeit en bloeit overal in Schuytgraaf. Dit kleine bloemetje wat in grote getale voorkomt is het ‘klein hoefblad’. Een heel kale steel, geen blaadjes, alleen het hoofdje zie je. Dat is genieten.

Zo zijn er nog veel meer dingen om van te genieten. Let u maar eens op de lucht boven de weilanden, vaak net naast de N837. Daar hangen ze vaak te ‘bidden’: een rovertje, jawel! Hij houdt alles wat beneden beweegt goed in de gaten, zodat hij straks kan zorgen voor zijn/haar kroost.

De kieviten die scheren over de weilanden. Als je te dicht bij hun nesten komt, vliegen ze op – een heel eind bij hun nest vandaan – en laten dan duidelijk horen dat je daar niet welkom bent.

En dan ik, als ouder: kom niet aan mijn kinderen, want dan gaat het mis! Ik ben dus net als de dieren om me heen. Ik zorg dat mijn kinderen te eten hebben, ik doe daar alles voor. Heeft mijn kind ruzie met een ander kind, u snapt het al: dat ligt natuurlijk nooit aan mijn kind. En bemoeit de ouder van het andere kind zich ermee, dan ben ik net een leeuwin die haar kroost beschermt.

Ik hoop weer veel te genieten van de dingen om me heen. Dat is de natuur, maar ook de mensen die elkaar helpen en een mooie beeldentuin die aangelegd wordt.

Marianne


Ander nieuws uit Schuytgraaf

Wijkagenda

Bekijk de volledige wijkagenda


Wijkvereniging

Wijkvereniging inSchuytgraaf wil het leefplezier en het onderlinge sociale contact in de wijk bevorderen.

Lid worden

Meer informatie

Wijkbudget

Vraag het bewonersbudget Schuytgraaf aan via het formulier.

Aanvragen