De eerste Covid-19 vaccinaties in MFC Omnibus zijn gezet

17 maart 2021Afgelopen weekend hebben een tiental patiënten van Gezondheidscentrum Schuytgraaf de eerste vaccinaties gekregen tegen Corona. Dit gebeurde in MFC Omnibus.

Meer ruimte

Sportbedrijf Arnhem heeft haar sportlocaties aangeboden als priklocaties. MFC Omnibus heeft de beschikking over een sporthal en maakt onderdeel uit van Sportbedrijf Arnhem. Het ernaast gelegen Gezondheidscentrum Schuytgraaf was de eerste die hier gebruik van maakte. Ze heeft zelf minder ruimte beschikbaar. Door gebruik te maken van de sporthal, kan de reguliere zorg gewoon doorgaan.

Verschillende locaties in Arnhem

Op verschillende locaties in Arnhem wordt gevaccineerd. Zo zijn er de GGD op Papendal, waar al in het begin werd gevaccineerd. Daar kwamen dan nog bij: de huisartspraktijken, het ziekenhuis, de huisarts bij je thuis of bij een instelling. De locatie kun je niet zelf kiezen. Waar je terecht kunt, hangt af van de groep waar je bij hoort. Dit wordt ook altijd aangegeven bij je oproep. In ieder geval heeft de huisartsenpraktijk van het Gezondheidscentrum Schuytgraaf gekozen voor MFC Omnibus.

Sneller vaccineren?

Doordat huisartsen teams uitwijken naar sportlocaties bestaat de kans dat ze eerder kunnen vaccineren. Indien ze in de eigen praktijk moeten prikken kost dat meer organisatie. Nu kunnen ze een sportfaciliteit gebruiken. Daarbij kunnen ze ook tafels, stoelen e.d. huren. Alles staat voor hen klaar om efficiënt te kunnen werken. Daardoor verliezen ze minder tijd en kunnen ze wellicht eerder vaccineren, dan wanneer ze alles op de eigen praktijk moeten doen. Ze hebben daar minder ruimte en faciliteiten. Een andere locatie ontregelt de eigen praktijk met afspraken ook minder. Alleen jammer dat ze hierdoor niet ook nog eens extra leveringen kunnen regelen van vaccins of besmettingen kunnen voorkomen.


Locatie

MFC Omnibus
Pallas Atheneplein 2
6846 XB Arnhem


Ander nieuws uit Schuytgraaf

Wijkagenda

Bekijk de volledige wijkagenda


Wijkvereniging

Wijkvereniging inSchuytgraaf wil het leefplezier en het onderlinge sociale contact in de wijk bevorderen.

Lid worden

Meer informatie

Wijkbudget

Vraag het bewonersbudget Schuytgraaf aan via het formulier.

Aanvragen