de Buitenplaats is podium voor ANU

19 december 2013 “de Buitenplaats is podium voor ANU”

Prachtige tassen gemaakt van afval door Indiase moeders staan hier uitgestald.

 

Iedere moeder wil graag dat haar kind opgroeit in een veilige en gezonde omgeving. Alleen is dat in India niet zo vanzelfsprekend. In sloppenwijken wordt 40% van de kinderen geen 5 jaar oud. De omstandigheden waarin kinderen in deze sloppenwijk opgroeien zijn miserabel.

Ook de moeders in Janakiram Nagar willen het beste voor hun kind, en hebben daarom het vrouwenbedrijf “Anu” opgericht. 15 moeders maken prachtige produkten. Terwijl de kinderen naar de creche of school gaan, zorgen de moeders op een duurzame manier voor hun eigen inkomen.

Anu is 1 van de 10 activiteiten van het 3D-empowerment project, dat de Schuytgraafster Tineke Otter in 2007 heeft opgezet. Ze heeft vier jaar met haar gezin, in India gewoond. Steeds vaker verbinden schuytgravers zich aan acties om het 3D-empowerment project in India te sponsoren.

SIZA weet als geen ander hoe ze mensen kunnen inspireren. Daarom is er in de Buitenplaats een vritine ingericht met produkten van Anu. bijvoorbeeld deze prachtige avondtasjes voor de feestdagen. Ze zijn ook te koop op de kerstmarkt 14 december in de buitenplaats.

Oude wol uit Nederland is geborduurd op oude rijstzakken. En van oude sappakjes weven ze mooie kleurrijke manden en tassen. Zie ook het youtube filmpje dat vorig jaar is gemaakt tijdens het bezoek van Tineke aan Anu. http://www.youtube.com/watch?v=_V3MN5-tszg

3D-empowerment richt zich op, de woon-, de leer-, de speel- en de leefomgeving van kinderen. Heeft u een goed idee om de Schuytgraaf aan de sloppenwijk te binden, laat het Tineke Otter weten.

 

 

Telefoon: 06  142 042 46, e-mail: t.otter@in-z.nl.
Donaties kunnen op rekening van in-z, Triodos –banknummer: 198555814 onder vermelding van  3D-empowerment.

Wijkagenda

Bekijk de volledige wijkagenda


Wijkvereniging

Wijkvereniging inSchuytgraaf wil het leefplezier en het onderlinge sociale contact in de wijk bevorderen.

Lid worden

Meer informatie

Wijkbudget

Vraag het bewonersbudget Schuytgraaf aan via het formulier.

Aanvragen