Daltonschool Confetti luid noodklok over noodgebouw

15 februari 2023De Daltonschool Confetti is nu een paar jaar gevestigd in Schuytgraaf. Bij de school hoort ook een noodgebouw. Dat gebouw is zo’n slechte staat dat de school een brandbrief gestuurd geeft naar de gemeente Arnhem.

Kinderen overbelast

In de school zijn meer dan 400 leerlingen die les volgen en personeelsleden aanwezig. Ook in het noodgebouw wordt les gegeven, maar dit gebouw is in dermate slechte staat dat het eigenlijk niet meer verantwoord is om daar les te geven. De akoestiek is er slecht, dit zorgt voor meer prikkels en die weer vermoeidheidsklachten en hoofdpijn veroorzaken. Om de te veel aan prikkels tegen te gaan, dragen de kinderen pantoffels en krijgen ze een koptelefoon tegen het geluid. In het hoofdgebouw kunnen de kinderen tot rust komen. Dit schrijft de directeur, Christel Hensema, in de brandbrief aan de gemeente Arnhem.

30 graden

De verwarming wordt in de winter heel erg hoog gezet om het warm te krijgen. In de zomer worden de klassen naar huis gestuurd vanwege temperaturen die de 30°C aan tikken. In deze temperaturen is het niet verantwoordelijk om op school te blijven.

475 leerlingen

Sinds de school in 2015 in Schuytgraaf is gevestigd zitten er dit schooljaar 440 leerlingen op de locatie in Schuytgraaf. In de komende jaren zal dit aantal uitkomen op 475. Vier lokalen erbij zou volgens de directeur genoeg moeten zijn.

In 2023 uitbreiden

De gemeente heeft een meerjarenplan opgesteld waarin staat dat in 2023 onderwijshuisvestingen uitgebreid gaan worden. Op korte termijn is hier alleen geen sprake van. Vanuit de gemeente komt er geen informatie, ook na meerdere keren informeren door de directeur. De school, maar ook de ouders willen weten hoe nu verder. De brandbrief is daarom naast de school ook door de ouders ondertekent.

Gemeente op de hoogte

Nermina Kundic (wethouder gemeente Arnhem) heeft via een woordvoerder laten weten dat de gemeente op de hoogte is van de situatie van de Confetti. Verder wilt de wethouder niet kwijt.


Locatie

Daltonschool Confetti


Ander nieuws uit Schuytgraaf

Wijkagenda

Bekijk de volledige wijkagenda


Wijkvereniging

Wijkvereniging inSchuytgraaf wil het leefplezier en het onderlinge sociale contact in de wijk bevorderen.

Lid worden

Meer informatie

Wijkbudget

Vraag het bewonersbudget Schuytgraaf aan via het formulier.

Aanvragen