Chillcirkels in Park Lingezegen

18 juni 2020Op het evenemententerrein aan De Park zijn ‘chillcirkels’ aangebracht die gebruikt kunnen worden om in te sporten of te picknicken. De cirkels hebben ieder een straal van 1,5 meter en liggen ruim uit elkaar. Met deze cirkels geeft het park, nu er minder mogelijk is, toch een invulling aan het evenemententerrein.

Chillcirkels helpen bij afstand houden

Om het voor bezoekers gemakkelijker te maken om anderhalve meter afstand te houden, zijn er cirkels aangebracht op het evenemententerrein. De cirkels zijn groot genoeg voor een gezin om in te zitten om bijvoorbeeld te picknicken. Ook liggen de cirkels ver genoeg uit elkaar dat bij het lopen tussen de cirkels de 1,5 meter afstand houden gemakkelijk gaat.

Sven Van Rijswijk, parkdirecteur: “Deze zomer zijn er alleen kleinschalige evenementen mogelijk op ons evenemententerrein. Daarom hebben we besloten om een gedeelte van het evenemententerrein in te richten als recreatieplek. Zo zorgen we dat het terrein ook nu gebruikt kan worden. De cirkels zijn hierbij een handig middel om de anderhalve meter afstand te houden.”

Op meerdere plekken succesvol

De ‘chillcirkels’ zijn overgewaaid uit Rotterdam.  Daar zijn hele positieve ervaringen met het gebruik van deze cirkels. In de regio zijn de cirkels ook te vinden aan de Rijkerswoerdse Plassen. De cirkels worden aangebracht met krijt, vergelijkbaar met de belijning op sportvelden.

Je vindt de Chillcirkels op het evenemententerrein naast Landerij De Park. Hier is het ook mogelijk om wat te eten af te halen om lekker op te eten tijdens een picknick in een van de cirkels. Kijk voor meer informatie op www.landerijdepark.nl.

Ook geschikt voor het sporten!

De cirkels zijn ook een perfect middel om afstand te houden tijdens het buiten sporten. Denk aan buiten fitness, yoga of bootcamp. Wil je gebruik maken van de chillcirkels op het evenemententerrein voor (sport)activiteiten? Neem dan even contact op met Vivi de Regt via v.regt@parklingezegen.nl!

bron: ParkLingezegen.nl


Locatie

Evenemententerrein De Park
Park Lingezegen

www.parklingezegen.nl


Ander nieuws uit Schuytgraaf

Wijkagenda

Bekijk de volledige wijkagenda


Wijkvereniging

Wijkvereniging inSchuytgraaf wil het leefplezier en het onderlinge sociale contact in de wijk bevorderen.

Lid worden

Meer informatie

Wijkbudget

Vraag het bewonersbudget Schuytgraaf aan via het formulier.

Aanvragen