Burgemeester Marcouch bezoekt opvang en onderwijs in Schuytgraaf

16 april 2020Ahmed Marcouch, burgemeester van Arnhem, heeft op 15 april een peuterspeelzaal en school in onze wijk bezocht. Deze zijn gevestigd in brede school de Salamander. Marcouch wilde zien hoe het in deze tijd gaat met de kinderopvang en het onderwijs. Bovenal wilde hij de medewerkers een hart onder de riem steken.

Peuterspeelzaal de Schatkist

De medewerkers van peuterspeelzaal de Schatkist voelen zich echt geroepen hun steentje bij te dragen in deze coronatijd. Marcouch vindt hun betrokkenheid bewonderenswaardig. Net als die van de andere medewerkers in de kinderopvang. Er is momenteel sprake van veel inzet en hulp in deze moeilijke tijden. Deze groep wil er zijn voor kwetsbare kinderen en kinderen van ouders met vitale beroepen. Deze ouders moeten soms dag en nacht beschikbaar zijn in bijvoorbeeld de zorg.

Basisschool de Arabesk

Burgemeester Marcouch spreekt ook zijn bewondering uit voor de leerkrachten en klassenassistenten in het basisonderwijs. Hij ziet het op basisschool de Arabesk. De lege klassen zijn confronterend in de Cito-week. Hij is er getuige van hoe een leerkracht via de computer een dictee op afstand geeft aan haar leerlingen thuis. Daarnaast ziet hij door gesprekken met leerkrachten hoe het werkt in de corona-tijd. Hoewel deze manier van lesgeven niet went, doen alle leerkrachten moeite om er creatief en flexibel mee om te gaan. Ze willen er echt zijn voor de kinderen.

Inzet

De inzet vindt de burgemeester ontroerend. Ook verdrietig, want deze periode werkt als een vergrootglas. Het laat de situatie zien van alle kwetsbare kinderen. De extra hulp en begeleiding, de band met de leidster of meester komen nu juist duidelijk naar voren. Ze laten juist nu hun waarde zien. Tegen alle leerkrachten, klassenassistenten en medewerkers van de peuterspeelzalen en kinderdagverblijven wil hij zeggen: “héél véél dank! Hou vol!”

 

foto: Ahmed Marcouch


Locatie

Brede school de Salamander
Meikers 3
Arnhem


Ander nieuws uit Schuytgraaf

Wijkagenda

Bekijk de volledige wijkagenda


Wijkvereniging

Wijkvereniging inSchuytgraaf wil het leefplezier en het onderlinge sociale contact in de wijk bevorderen.

Lid worden

Meer informatie

Wijkbudget

Vraag het bewonersbudget Schuytgraaf aan via het formulier.

Aanvragen