Brand op de Silo in Schuytgraaf, hulpdiensten snel ter plaatse

31 juli 2020Rond half 3 brak er brand uit op de Silo in Bongeren aan de groenstrook. Bewoners van het Lemoen zagen de brand en de rookontwikkeling het eerst en belden 112. Er kwamen daar meerdere telefoontjes binnen. Brandweer en politie vertrokken met grote spoed naar Schuytgraaf.

Hulpdiensten snel aanwezig

De bewoners van beide woningen waren op het moment van de branduitbraak niet thuis. Gelukkig waren een brandweerauto en politieauto snel ter plaatse om onmiddellijk aan het werk te gaan. Zij werden even later door collega’s van een tweede brandweerauto bijgestaan. Omwonenden en getuigen werden ondervraagd door de politie of ze nog personen of bijzonderheden hadden gezien.

Schuttingbrand tussen twee huizen

De oorzaak van de brand is onbekend volgens de brandweer ter plaatse. Mogelijk dat later duidelijk wordt waardoor de brand is uitgebroken. Wel is duidelijk dat er sprake is van een grote schuttingbrand volgens de brandweer. De brand ging gepaard met hoge vlammen, veel geknetter en veel rookontwikkeling. Ook vond er een ontploffing plaats toen de brand al volop bezig was.

Veel schade

Toen de brandweer na wat pogingen de voordeur van één van de huizen niet open kreeg werd deze open gezaagd. Dit was van belang voor de brandweer om binnen te komen. De ergste beschadigingen kwam vanzelfsprekend door de brand zelf. Eén van de brandweerlieden gaf na afloop van het blussen aan: “het is een brand met veel schade aan beide huizen”.


Locatie

De Silo
6846 KC Arnhem


Ander nieuws uit Schuytgraaf

Wijkagenda

Bekijk de volledige wijkagenda


Wijkvereniging

Wijkvereniging inSchuytgraaf wil het leefplezier en het onderlinge sociale contact in de wijk bevorderen.

Lid worden

Meer informatie

Wijkbudget

Vraag het bewonersbudget Schuytgraaf aan via het formulier.

Aanvragen