Brailleplaatjes vergroten toegankelijkheid Park Lingezegen

25 december 2020Recent zijn brailleplaatjes toegevoegd aan een aantal informatiepanelen in Park Lingezegen. Door een QR-code te scannen wordt voorgelezen wat op het paneel staat en wat er in de omgeving staat. Zo is Park Lingezegen weer een beetje toegankelijker geworden voor bezoekers met een visuele beperking.

Ontsluiten voor bezoekers met een visuele beperking

In Park Lingezegen staan al verschillende informatiepanelen.  De informatie die op de panelen staat in beeld en tekst is alleen niet toegankelijk voor bezoekers met een visuele beperking (denk aan gedeeltelijke of volledige blindheid). Daarom zijn de informatieborden voorzien van een extra plaatje, met daarop een tekst in braille en een QR code. Wanneer je de QR-code scant met je telefoon, opent deze via internet een geluidsfragment waarin het paneel en de omgeving omschreven worden.

Doorwerken aan toegankelijkheid

Park Lingezegen is er voor iedereen. Daarom werkt de parkorganisatie er aan om het park ook toegankelijk te maken en houden. In de doorontwikkeling van Park Lingezegen vormt toegankelijkheid een van de hoofdpunten bij nieuwe ontwikkelingen. Daarbij staat de organisatie ook open voor suggesties vanuit de bezoekers. Heb je een idee om Park Lingezegen beter toegankelijk te maken? Dan komen zij graag met je in contact!

In samenwerking met Dedicon

De informatieborden zijn geproduceerd door Dedicon. Dedicon maakt tekst en beeld waarneembaar als ‘zien’ geen optie is. Dat doen zij door informatie aan te bieden in aantrekkelijke, alternatieve leesvormen die bijvoorbeeld hoorbaar of voelbaar zijn.


Locatie

Park Lingezegen


Ander nieuws uit Schuytgraaf

Wijkagenda

Bekijk de volledige wijkagenda


Wijkvereniging

Wijkvereniging inSchuytgraaf wil het leefplezier en het onderlinge sociale contact in de wijk bevorderen.

Lid worden

Meer informatie

Wijkbudget

Vraag het bewonersbudget Schuytgraaf aan via het formulier.

Aanvragen