Boomfeestdag

1 mei 2013134 kinderen vieren Boomfeestdag in Park Lingezegen
Er wordt een 10 hectare groot bos in Park Lingezegen aangelegd. De locatie hiervan ligt aan de noordoost kant van Park Lingezegen in het deel ‘Waterrijk’, bij de Bergerdenseweg en Rijkerswoerdseweg.
De bewoners rondom Park Lingezegen krijgen dit bos in Waterrijk door de bijzondere samenwerking van Staatsbosbeheer met de particuliere onderneming Prominus.

 

 

 

 

 

Zonder deze samenwerking had dit deel van het recreatiepark nog niet aangelegd kunnen worden.
Het toekomstige bos wordt erg gevarieerd dus veel verschillen de soorten bomen en struiken.
Een deel van het bos is door kinderen van basisscholen aangelegd, daarvoor was de Boomfeestdag natuurlijk een goed moment. Kinderen van de basischolen; de Ark, de Wegwijzer en Stap voor Stap namen deel. In totaal 134 kinderen. De meeste kinderen kwamen vanuit Elst door weer en wind naar de Boomfeestdaglocatie gefietst.

 

 

 

 

 

De sfeer zat er meteen goed in. Er stond een ijscokar klaar die -ondanks het koude weer, meteen flink aftrek vond. De kinderen gingen enthousiast aan de slag met het aanplanten van boompjes en struikjes.
14 Studenten van het Helicon en de Groenopleiding Westeraam met 2 docenten begeleidden de kinderen bij het aanplanten. Ook kregen alle kinderen een excursie van de boswachters van Staatsbosbeheer.

 

 

 

 

 

De klassen rouleerde telkens vanwege deze verschillende onderdelen. Tussendoor konden de kinderen een warme kop chocolademelk drinken. Dat hielp wel om warm te blijven. Op het vlakke land van het Waterrijk stond een koude wind.

 

 

 

 

 

 

 

Aan het einde van het boomfeest programma begon het zelfs te sneeuwen.
Wethouder Ruud Mooij van de gemeente Overbetuwe en bestuurslid van Park Lingezegen hield een korte speech, Daarna kreeg hij de sleutel van het bos overhandigd door districtshoofd Arjan Snel van Staatsbosbeheer. Beide sprekers bedankten de kinderen voor hun hulp bij de aanleg. Vanaf nu is het ook hun bos. Om dat te onderstrepen overhandigde Wethouder Ruud Mooij de sleutel aan een van de kinderen.

 

 

 

 

 

 

De locatie Waterrijk in Park Lingezegen maakte deel uit van de Boomfeestdag in de Gemeente Overbetuwe en werd samen met het NME Overbetuwe georganiseerd. De andere locaties in deze gemeente zijn liggen langs de Betuweroute en zijn bij Elst, Herveld, Valburg en Zetten.


Ander nieuws uit Schuytgraaf

Wijkagenda

Bekijk de volledige wijkagenda


Wijkvereniging

Wijkvereniging inSchuytgraaf wil het leefplezier en het onderlinge sociale contact in de wijk bevorderen.

Lid worden

Meer informatie

Wijkbudget

Vraag het bewonersbudget Schuytgraaf aan via het formulier.

Aanvragen