Bijzonder grasfalt fietspad in Schuytgraaf

9 mei 2019In Schuytgraaf ligt een sinds kort een bijzonder fietspad, gemaakt van grasfalt. Grasfalt is een nieuw soort asfalt waarbij het klassieke asfalt-bindmiddel bitumen voor 50% is vervangen door lijm uit olifantsgras. Het fietspad is gelegen tussen het Sportpark Schuytgraaf, om het kunstgrasveld richting de Grote Molenstraat (richting Elst).

Lijm van olifantsgras in asfalt

Het grote voordeel van olifantsgras als grondstof is dat deze grassoort zeer snel groeit en weinig onderhoud behoeft. Het gebruik van mest of bestrijdingsmiddelen is nauwelijks nodig. Omdat het een relatief droge grassoort is, is water geven vrijwel niet nodig. Tijdens de groei het gras neemt het koolstofdioxide op wat daardoor bijdraagt aan de reductie van de uitstoot van CO2. Het asfalt gemaakt met olifantsgras heeft dezelfde eigenschappen als klassiek asfalt qua structuur, uitstraling en gebruik.

Opening fietspad door wethouder Ronald Paping

Op donderdagmiddag 9 mei opent wethouder Ronald Paping het fietspad. Na Zevenaar is dit het enige fietspad in Nederland gemaakt van grasfalt. De gemeente Arnhem heeft nog geen concrete plannen om meer fietspaden van dit soort aan te leggen, maar als blijkt dat het fietspad ook in gebruik en onderhoud hetzelfde presteert als klassiek asfalt zal gekeken worden om meer grasfalt toe te passen in Schuytgraaf.


Locatie

Sportpark Schuytgraaf


Ander nieuws uit Schuytgraaf

Wijkagenda

Bekijk de volledige wijkagenda


Wijkvereniging

Wijkvereniging inSchuytgraaf wil het leefplezier en het onderlinge sociale contact in de wijk bevorderen.

Lid worden

Meer informatie

Wijkbudget

Vraag het bewonersbudget Schuytgraaf aan via het formulier.

Aanvragen