Bewonersavond Schuytgraaf 14 juni 2022

18 juni 202214 juni was er sinds enige tijd weer een fysieke bewonersavond georganiseerd. Deze vond plaats in MFC de Salamander.

 

Veld 1

De naam van veld 1 is bekend: Kruidenhorst!

Dit was misschien wel het grootste nieuws tijdens de bewonersavond op 14 juni in De Salamander. Na twee jaar nieuwsbrieven werden de aanwezigen dit keer weer live meegenomen op een rondje langs de velden. In Kruidenhorst komen ruim 250 woningen en 8 standplaatsen voor woonwagens. De ontsluiting van dit veld zal gaan lopen via veld 2, een veld met vijf deelgebieden. Over het aspect ‘verkeer’ in deze velden waren de nodige vragen; hierover vindt op 29 juni een vervolgbijeenkomst plaats.

 

Verkeersveiligheid

Verkeer en verkeersveiligheid kwam ook breder aan bod. Zoals de ontsluiting van de diverse velden, de breedte van straten en de fietsers/brommers in het voetgangersgebied van het winkelcentrum. Op korte termijn rigoureuze andere of fysieke maatregelen doet de gemeente vooralsnog niet. Dat is anders bij de oversteek/rotonde bij het sportveld/Confetti. Daar is een verkeersonderzoek gedaan, waarvan de resultaten deze zomer worden verwacht. Uitwerking: eind dit jaar/begin volgend jaar, aldus de gemeente.

 

Laadpunten

En voor degenen met een elektrische auto: er komen in totaal zo’n 600 laadpunten in Schuytgraaf bij. In de lantaarnpalen in de nieuwe buurten.

 

Kavels

Nog een greep uit de velden: op veld 22b (Lint aan de Weide) komen woningen met mensen met autisme, van veld 23 (Schuyts Bos) zijn 13 kavels verloot en de overige 10 volgen binnenkort, en voor de velden 26 en 27 zijn de raamwerken voor meer dan 200 woningen klaar, maar het bestemmingsplan moet nog in procedure worden gebracht.

 

Schuyts Kwartier

Verder is de kunstroute toegelicht, en omdat er (niet alleen in Schuytgraaf) behoeft is aan huisartsen, deelde de gemeente mee dat onderzoek wordt gedaan naar wat er op dat gebied mogelijk is in Schuyts Kwartier.

 

Meer informatie

Wil je meer weten over de bewonersavond, de overige velden, over het groen, over de plannen voor de toekomstige ingang van Park Lingezegen? Het informatiecentrum is weer open! Op woensdag en vrijdag van 13.00 tot 17.30 uur en elke eerste zaterdag van de maand tussen 10.00 en 14.00 uur kun je er terecht met al je vragen.

 


Locatie

Meikers 3,
6846 HR Arnhem
Schuytgraaf


Ander nieuws uit Schuytgraaf

Wijkagenda

Bekijk de volledige wijkagenda


Wijkvereniging

Wijkvereniging inSchuytgraaf wil het leefplezier en het onderlinge sociale contact in de wijk bevorderen.

Lid worden

Meer informatie

Wijkbudget

Vraag het bewonersbudget Schuytgraaf aan via het formulier.

Aanvragen