Bewoners welkom op startavond van Klompenpad in Arnhem zuid

30 augustus 2023Loop je ook graag een blokje om in je eigen omgeving? Wil je meedenken over het ontwikkelen van een nieuw Klompenpad in de omgeving van Rijkerswoerd-oost en Holthuizen? Meld je dan aan voor de startavond op donderdag 7 september van 19.30 uur tot 21.00 uur onder een genot van een kopje koffie of thee in Boerderijcafé De Hooijmaat aan  de Marius van Beeklaan 5 in Arnhem. De gemeente Arnhem en Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) willen samen met bewoners en partijen in het gebied een wandelroute realiseren die het landschap en de cultuurhistorie van het gebied beleefbaar maakt. Het wordt het derde Klompenpad in de gemeente Arnhem. Meer informatie en het aanmeldformulier zijn te vinden op slgelderland.nl/projecten/klompenpaden-arnhem.

Klompenpaden

In Gelderland en Utrecht zijn inmiddels 152 Klompenpaden ontwikkeld door SLG en Landschap Erfgoed Utrecht. Een Klompenpad is een cultuurhistorisch wandelpad door natuurgebieden, over landgoederen en door boerenland. Bij voorkeur door weilanden en langs akkers zodat de wandelaar ook dit agrarisch landschap optimaal kan beleven. De combinatie van natuur en cultuurhistorie is niet alleen interessant voor recreanten maar ook voor bewoners die op deze manier een stukje geschiedenis van hun eigen omgeving ontdekken. Klompenpaden vergroten de toegankelijkheid van het platteland en zijn daarmee een stimulans voor de lokale economie. Zie klompenpaden.nl voor een overzicht en alle routes.

Het nieuw te ontwikkelen Klompenpad in Arnhem zuid wordt het derde en voorlopig laatste Klompenpad dat in de gemeente Arnhem ontwikkeld wordt. Inmiddels zijn het Eldensche Veldpad en het Schaarsbergenpad gerealiseerd. Deze Klompenpaden zijn een mooie aanvulling op de al bestaande wandelroutes in de gemeente Arnhem. Zo kunnen wandelaars van de gebaande paden af en Arnhem opnieuw ontdekken.

Startavond

Op de startavond van 7 september wordt het project toegelicht en krijgen alle aanwezigen de kans om te reageren en hun kennis en ideeën aan te dragen over oude wandelpaden, cultuurhistorisch interessante objecten en natuur. Ook kunnen geïnteresseerde bewoners zich aanmelden voor de werkgroep die aan de slag gaat met de realisatie van het Klompenpad.
Aanmelden voor de startavond kan via slgelderland.nl/projecten/klompenpaden-arnhem.

 

Het Klompenpad wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Arnhem, provincie Gelderland, Prins Bernhard Cultuurfonds en Nationale Postcode Loterij.


Locatie

Boerderijcafé De Hooijmaat


Ander nieuws uit Schuytgraaf

Wijkagenda

Bekijk de volledige wijkagenda


Wijkvereniging

Wijkvereniging inSchuytgraaf wil het leefplezier en het onderlinge sociale contact in de wijk bevorderen.

Lid worden

Meer informatie

Wijkbudget

Vraag het bewonersbudget Schuytgraaf aan via het formulier.

Aanvragen