Betalen per afvalzak in Arnhem stopt op 1 juni 2021

31 mei 2021Nu het bijna zover is, volgt hier de herinnering dat met ingang van 1 juni inwoners van Arnhem niet meer per afvalzak betalen. Een vast tarief is weer vastgesteld in het referendum over afval van 17 maart 2021. Het diftar systeem is daarmee stop gezet.

Geen afvalpas meer nodig voor restafval

De ondergronds afvalcontainers in Schuytgraaf kunnen zonder afvalpas worden geopend. In Arnhem staan echter rond de 1400 containers. Zij dienen allen met de hand van het slot te worden gehaald door de gemeente. Dit is een tijdrovende activiteit. Het kan daarom wel enige dagen duren voor alle containers zonder pas open kunnen. Uiterlijk tot 5 juni.

Afvalkalender en afvalscheiding blijven

De afvalkalender blijft gelden, het ophalen van huisvuil blijft op dezelfde manier gaan als nu. Het is nog steeds nodig om plastic verpakkingen, gft, glas en papier apart te houden. Dat is goed voor het milieu en houdt de kosten lager.

Tarieven

Per 1 juni wordt er niet meer per afvalzak betaald. Ook het vaste diftar-tarief vervalt per 1 juni. Dit laatste bedrag wordt voor de maanden juni tot en met december teruggestort, indien het vooruit is betaald voor het gehele jaar. Bij automatische incasso wordt dit automatisch verrekend met het nog te betalen bedrag/openstaande bedrag. De rekening voor het aantal weggegooide afvalzakken van de eerste vijf maanden van dit jaar (januari tot en met mei) volgt in september. Ook wordt op dat moment het nieuwe vaste tarief in rekening gebracht. Dat betreft de laatste zeven maanden van dit jaar (juni tot en met december). Dit bedraagt € 131,95 voor eenpersoonshuishoudens en € 176,40 voor meerpersoonshuishoudens. Zowel in juni als in september krijgen inwoners een brief met uitleg over de tarieven.

Openingen van de containers weer vergroot

De komende maanden worden de openingen van de containers weer vergroot zodat er weer zakken van 60 liter inpassen. Kleinere zakken kan natuurlijk ook. Het tarief hoeft niet meer per zak te worden betaald. Dus de grootte maakt niet uit.

Flyer

Alle huishoudens in Arnhem krijgen de komende week een flyer in de bus met de belangrijkste veranderingen.


Locatie

Gemeente Arnhem
Koningstraat 38
Arnhem

https://www.arnhem.nl/Inwoners/wonen_en_milieu/afval


Ander nieuws uit Schuytgraaf

Wijkagenda

Bekijk de volledige wijkagenda


Wijkvereniging

Wijkvereniging inSchuytgraaf wil het leefplezier en het onderlinge sociale contact in de wijk bevorderen.

Lid worden

Meer informatie

Wijkbudget

Vraag het bewonersbudget Schuytgraaf aan via het formulier.

Aanvragen