Berenjacht in Schuytgraafwildernis

28 maart 2020Om er toch het beste van te maken tijdens de coronacrisis wordt er van alles bedacht om afleiding te creëren. Één van die initiatieven is de berenjacht, een fenomeen dat is overgewaaid uit Australië.

Wat is deze berenjacht

De berenjacht waarover hier gesproken wordt is diervriendelijk. Hierbij zetten mensen één of meerdere knuffelberen voor het raam, zodat de kinderen uit de buurt op “berenjacht” kunnen gaan. Ze kunnen een wandelingetje gaan maken met het doel beren te “spotten”. In korte tijd is dit zeer populair geworden, vooral bij kinderen. Daarnaast vinden ook volwassenen het erg leuk als kinderen even voor hun raam blijven staan om te zwaaien of om de beer een denkbeeldige knuffel te geven. In Schuytgraaf zitten er al veel beren achter een raam naar buiten te kijken.

Georganiseerd op zoek of niet

Er is een facebookpagina opgericht, speciaal voor de berenjacht in Arnhem; Deze heet Berenjacht Arnhem. Hier kunnen geplaatste knuffelberen aangemeld worden. Ook via google kun je beren in Schuytgraaf zoeken en aanmelden. Op deze manier kunnen kinderen zoeken naar beren in speciale straten of wijken. Aan de andere kant gaan ook veel kids er gewoon op uit en zoeken in de straten waar ze komen of ze beren zien.

Gewone Corona maatregelen

De Corona voorschriften moeten wel gewoon in acht worden genomen. Het is niet de bedoeling dat grote groepen kinderen tegelijkertijd een speurtocht gaan doen naar beren. Jonge kinderen kunnen met een ouder gaan. Ook moet de minimale afstand van 1,5 meter in acht worden gehouden bij de jacht. Zo blijft het voor iedereen leuk en veilig.
Goede jacht!!!

Locatie

Schuytgraaf, hele wijk


Ander nieuws uit Schuytgraaf

Wijkagenda

Bekijk de volledige wijkagenda


Wijkvereniging

Wijkvereniging inSchuytgraaf wil het leefplezier en het onderlinge sociale contact in de wijk bevorderen.

Lid worden

Meer informatie

Wijkbudget

Vraag het bewonersbudget Schuytgraaf aan via het formulier.

Aanvragen