Ben jij al lid van de Facebookgroep van je eigen buurt?

14 juni 2023In Arnhem-Zuid ligt de wijk Schuytgraaf. De mooiste wijk op de grens van Arnhem. De wijk bestaat uit meerdere buurten, waarbij het inwonersaantal in de wijk elk jaar steeds meer stijgt.

Aantal inwoners

In 2013 had Schuytgraaf 8.845 inwoners. De laatste metingen zijn gedaan in 2022, waarbij er op 1 januari 2022 14.085 inwoners van de wijk zijn vastgelegd in het bevolkingsregister. Al deze mensen wonen in de verschillende buurten in de wijk.

Online communicatie

Om contact onderling met elkaar te houden, is WhatsApp een veel gebruikt platform om contact met elkaar te houden. Naast WhatsApp, is ook Facebook een snel stijgend mediaplatform waarbij de mogelijkheden tot communicatie groter en breder zijn. Zo komen er steeds meer Facebookgroepen per buurt, waarbij van alles met elkaar gedeeld wordt. Sommige groepen zijn privé en andere juist weer openbaar. Het laatst genoemde platform kan alleen gebruikt worden als je ook een Facebookaccount hebt. Bij WhatsApp heb je alleen een telefoonnummer nodig die je koppelt aan de app.

Facebookgroepen

Hierboven is het al even benoemd. Voor een groot aantal buurten is er al een groep aangemaakt en dat aantal stijgt nog steeds. Hieronder is per buurt de Facebook groep te vinden:

Wilgenvliet- Waterveste (alleen bestemd voor de bewoners van het appartementengebouw Waterveste in het appartementencomplex Wilgenvliet-Schuytgraaf)

Bewoners Schuytgraaf (algemene groep voor heel Schuytgraaf)

Schuytgraaf Bewoners (algemene groep voor heel Schuytgraaf, later opgericht)

Schuytgraaf & Bongeren

Bewoners De Waarden – Schuytgraaf

 

Meld je groep aan

Woon jij in een buurt in Schuytgraaf en hebben jullie ook een Facebookgroep voor jullie buurt en staat deze hierboven niet vermeldt? Laat het ons dan weten door ons een bericht te sturen via pr@inSchuytgraaf.nl of een bericht via Facebook of Instagram.

Wilgenvliet – Waterveste

Wilgenvliet – Waterveste is de nieuwste groep in Schuytgraaf. De groep is privé en speciaal aangemaakt voor de bewoners van appartementencomplex.

 

 

 

 

 


Ander nieuws uit Schuytgraaf

Wijkagenda

Bekijk de volledige wijkagenda


Wijkvereniging

Wijkvereniging inSchuytgraaf wil het leefplezier en het onderlinge sociale contact in de wijk bevorderen.

Lid worden

Meer informatie

Wijkbudget

Vraag het bewonersbudget Schuytgraaf aan via het formulier.

Aanvragen