Belteam gemeente Arnhem staat paraat bij vragen over afval

27 juli 2020Door de corona-periode waren er beperkingen noodzakelijk. Ook bij de communicatie in afval. Juist in de periode, waarin veel veranderingen plaats vonden op het gebied van afval scheiden.

Afval scheiden loont

Op 1 juli is afval scheiden loont van start gegaan. Hierbij zijn de kosten voor afval veranderd. Inwoners betalen nu een lager vast bedrag en een variabel bedrag. Dat bedraagt €0,80 voor een restafvalzak. Verder is de opening van de containers kleiner geworden. Er past daardoor alleen een kleiner formaat afvalzak in. De gemeente Arnhem heeft geprobeerd de inwoners zo goed mogelijk te informeren over de veranderingen. Helaas gooide corona roet in het eten en was persoonlijk contact niet mogelijk. Ook spreekuren in de wijk konden niet doorgaan. Er was dus weinig interactie. Nu is er een speciaal belteam opgericht voor bewoners. Op 0800 – 1809, optie 1 is een special afval team op werkdagen telefonisch te bereiken.

Andere communicatiemiddelen

Goed om uit te lichten is de infowijzer, die huis aan huis is verstuurd. Deze uitgave is er ook in het Engels, Turks en Arabisch. Er is daarnaast een animatiefilmpje gemaakt. Ook hiervan is er naast de Nederlandse versie, een Engelse, Arabische en Turkse versie. Deze staan online.

Speciale regelingen

Verder zijn er voor de inwoners speciale regelingen. Misschien zijn die niet bij iedereen bekend. Het gaat om bijvoorbeeld een tegemoetkoming medisch afval, over gf-verzamelcontainers voor wooncomplexen/bovenwoningen en een regeling voor de minima. Meer informatie is te vinden in de infowijzer. Op drie pagina’s is informatie te vinden via een link: medisch afvalcontainer wooncomplexen en afvalscheiding minima.

Mocht de informatie die je thuis hebt ontvangen niet al je vragen hebben beantwoord, ga dan de hier boven genoemde links na, of bel het afvalteam.


Locatie

gemeentehuis Arnhem
Koningsstraat 38
6811 DG Arnhem

https://www.arnhem.nl/Inwoners/wonen_en_milieu/afval


Ander nieuws uit Schuytgraaf

Wijkagenda

Bekijk de volledige wijkagenda


Wijkvereniging

Wijkvereniging inSchuytgraaf wil het leefplezier en het onderlinge sociale contact in de wijk bevorderen.

Lid worden

Meer informatie

Wijkbudget

Vraag het bewonersbudget Schuytgraaf aan via het formulier.

Aanvragen