Basketbalclinic Arnhem Eagles groot succes

31 oktober 2016Op donderdag 27 oktober beleefden 49 kids in de leeftijd van 5 tot en met 12 jaar een middag in MFC Omnibus die bol stond van basketbal en plezier.

De middag begon met een gezamenlijke warming-up waarbij de kids wakker werden geschud en enthousiast gemaakt voor de 45 minuten durende basketbalclinic.  Vervolgens werden de kids verdeeld in twee groepen: ervaren en onervaren basketbalspelers en de onervaren spelers werden weer verdeeld over 4 stations/trainers waar zij per station een fundamental gingen leren. Na 10 minuten werd er gewisseld van station, totdat de kids alle 4 de stations doorlopen hadden.

De kids met basketbalervaring leerden nieuwe skills waaronder ball-handling en game-speed. De kids leerden ook te passen, dribbelen, de bal overgooien, waarbij de grootste uitdaging lag om het toch echt samen te doen. Basketbal is tenslotte een teamsport. En ze leerden om te scoren, want scoren betekent dat je een wedstrijd kunt winnen. En mocht er sprake zijn van een gemist schot, dan leerde de kids de kunst van het rebounden, oftewel de bal pakken na het gemiste schot.
Na de intensieve en vooral ook leuke trainingen was er de cooling-down en werden de kids voorbereid op het spelen van hun eerste 3×3 wedstrijd. Nadat de wedstrijdjes vol enthousiasme en plezier gespeeld waren, was het helaas alweer het einde van deze zeer geslaagde middag en werden de kinderen getrakteerd op een mini-basketbal, high-five met de trainers en een groepsfoto.


Locatie


Ander nieuws uit Schuytgraaf

Wijkagenda

Bekijk de volledige wijkagenda


Wijkvereniging

Wijkvereniging inSchuytgraaf wil het leefplezier en het onderlinge sociale contact in de wijk bevorderen.

Lid worden

Meer informatie

Wijkbudget

Vraag het bewonersbudget Schuytgraaf aan via het formulier.

Aanvragen