Basisschool De Schatgraaf is een schoolvoetbalbeker rijker

15 juni 2022Woensdag 13 april was het een bijzondere dag voor 10 leerlingen van basisschool De Schatgraaf uit groep 7B. Deze dag stond in het teken van de finale van het schoolvoetbal.

Wedstrijd

Met het hele team inclusief begeleiding gingen ze op pad met maar één doel: kampioen worden! Als team hebben ze gevochten voor de overwinning. Na het laatste fluitsignaal was het duidelijk, groep 7B is kampioen van Arnhem-Zuid. De klasgenoten spelen in hun vrije tijd bij verschillende voetbal- of andere sportverenigingen in of in de buurt van Schuytgraaf.

Dat was nog niet alles

Naast de regionale finale mocht “team 7b”, als winnaar van Arnhem-Zuid, zondag 8 mei op het Vitesse trainingsaccomodatie te Papendal nogmaals hun skills laten zien. Bij dit extra evenement werden zij 2de van Arnhem waarvoor officieel een medaille werd uitgereikt. En er was nog een prijs: alle eerste en tweede geplaatste teams werden getrakteerd op 30 kaartjes per team voor de wedstrijd Vitesse-Heerenveen in het Gelredome! Beschikbaar gesteld door Vitesse. Hier zaten de vier teams en aanhang, gezamenlijk de profs in het veld aan te moedigen.

De regionale finale vond plaats in Ede. Op deze zonnige dag is het sterrenteam uiteindelijk 9de geworden. Opmerkelijk, want zij waren het enige “groep 7 – team” tussen allemaal tegenstanders uit groep 8. Bovendien zitten alle talenten in 1 klas: een uitstekende prestatie dus!

Dit alles was niet gelukt zonder de inzet van teamcoach Dennis en assistent-coaches Fin en Liesbeth en meester Arvid.

Schoolvoetbal

Het schoolvoetbal is een toernooi dat georganiseerd wordt voor meerdere basisscholen en middelbaar speciaal onderwijs.  Het onderwijs kent in het schoolvoetbal een scheiding van een toernooi voor groep 3 t/m 6 en voor 7 en 8. Daarnaast is er ook een toernooi voor het Speciaal Onderwijs. Het toernooi voor de groepen 7 en 8 bestaat uit verschillende rondes met uiteindelijk een landelijke finale. Het hele toernooi komt tot stand door de inzet van vele vrijwilligers.

Finale

De finales Noord tegen Zuid werden gespeeld op het trainingcentrum van BVO Vitesse, waar uiteindelijk de kampioen werd bepaald.

Het winnende team bestaat uit de rij bovenaan vlnr:
Jeddie (Arnhemse Boys), Elijah (NEC), Zana (oriënterend), Yassin (RKSV Driel), coach Dennis, Neo (aanvoerder, Arnhemse Boys), Antéus (RKSV Driel), Arda (Arnhemse Boys)
Onder vlnr:
Sem (Arnhem Eagles), Dani (liggend, HCM Arnhem) , Batuhan (ESA)

Ander nieuws uit Schuytgraaf

Wijkagenda

Bekijk de volledige wijkagenda


Wijkvereniging

Wijkvereniging inSchuytgraaf wil het leefplezier en het onderlinge sociale contact in de wijk bevorderen.

Lid worden

Meer informatie

Wijkbudget

Vraag het bewonersbudget Schuytgraaf aan via het formulier.

Aanvragen