Balletje trappen weer mogelijk voor jeugd Schuytgraaf

30 juli 2019Gemeente Arnhem realiseert voetbalveld in Schuytgraaf

Er ligt weer een nieuw voetbalveld in Schuytgraaf. Het is speciaal aangelegd voor jongeren uit de wijk om een potje te voetballen. Het nieuwe veld heeft een hoog stevig hekwerk en ziet er ook echt nieuw uit. Het is het antwoord op een gemis dat er al is sinds een oud trapveldje is verdwenen. Jongeren voelden zich genoodzaakt op allerlei andere plekken te voetballen, die niet daarvoor aangewezen waren. Volgens de gemeente Arnhem was de behoefte aan een voetbalveld in juist deze omgeving duidelijk. Er moest weer een nieuw voetbalveld gerealiseerd worden.

Gemeente moest oude voetbalveld wel weghalen

Het voormalige trapveldje dat er lag, was daar tijdelijk geplaatst. Toch kwam het voor velen als een verrassing toen het niet meer als voetbalveld gebruikt kon en mocht worden. De gemeente had hier zijn redenen voor. Het was sowieso altijd al een tijdelijk veld geweest. Het hekwerk dat om het veldje heen stond was ook ‘op’. Daarnaast moest de gemeente Arnhem de ecozone nog verder profileren.

De nieuwe locatie is blijvend

Het nieuwe voetbalveld is gelegen aan de Marasingel tussen het winkelcentrum en De Buitenplaats. Vanaf het winkelcentrum gekomen ligt het aan de rechterkant, vlakbij het voormalige terrein van de HEMA. Deze plek is gekozen omdat bleek dat er na het verdwijnen van het tijdelijke veldje behoefte was aan een trapveldje in deze omgeving. Daarnaast was hier voldoende ruimte beschikbaar om een nieuw veld aan te leggen. In principe is dit een definitieve plek. Er zijn geen plannen om het trapveldje te verwijderen. Er is dan ook geïnvesteerd in goede materialen zoals een stevig hekwerk, dat lang mee kan gaan.

 


Locatie

Marasingel
Arnhem


Ander nieuws uit Schuytgraaf

Wijkagenda

Bekijk de volledige wijkagenda


Wijkvereniging

Wijkvereniging inSchuytgraaf wil het leefplezier en het onderlinge sociale contact in de wijk bevorderen.

Lid worden

Meer informatie

Wijkbudget

Vraag het bewonersbudget Schuytgraaf aan via het formulier.

Aanvragen