Arnhem gaat de strijd aan in het NK Tegelwippen

26 maart 2021Dinsdag 30 maart gaat het jaarlijkse NK Tegelwippen van start. Arnhem gaat de strijd aan met Nijmegen en tenminste veertig andere Nederlandse gemeenten. Wie verruilt de meeste (tuin)tegels voor groen?

Gemeenschappelijk doel

Met een gezonde portie rivaliteit biedt deze competitie een ludiek alternatief voor de (door corona) nog onzekere sportcompetities. Maar er is ook een belangrijker, gemeenschappelijk doel. Overal worden tegels vervangen voor groen om zo wateroverlast te voorkomen en koelte te bieden in tijden van hitte. En daarnaast om water vast te houden bij droogte en de leefruimte voor planten en dieren te vergroten. Bovendien is groen goed voor je psychische en fysieke gezondheid én wordt de stad er mooier van.

Wint Arnhem dit jaar de Gouden Tegel?

Vanaf 30 maart kan iedereen zijn of haar gewipte tegels aanmelden via www.nk-tegelwippen.nl. Deze worden automatisch opgeteld bij de Tegelstand van de gemeente. De gemeente die vóór 30 september 2021 de meeste tegels per inwoner wipt, wint de prestigieuze Gouden Tegel. Ook actieve bewoners die hun (gevel)tuin transformeren maken kans op een prijs. Elke maand wordt door een vakjury de Wipper van de Maand uitgekozen. Al deze Tegelwippers zijn genomineerd voor de grote publieksprijs die begin oktober wordt uitgereikt.

Gemeente Arnhem wil groen

“Ik roep Arnhemmers, sportclubs, verenigingen en bedrijven op om aan de slag te gaan, samen met ons” – Cathelijne Bouwkamp, wethouder gemeente Arnhem.

Het is de ambitie van gemeente Arnhem om de komende jaren 10% van de verharding te vervangen door groen. Ook zij zal dus letterlijk haar steentje bijdragen aan de competitie. Maar de gemeente kan het niet alleen. Een groot deel van de stad is particulier terrein. Ook inwoners, woningcorporaties, scholen en bedrijven kunnen dus een bijdrage leveren! Waaronder de inwoners van Schuytgraaf.


Ander nieuws uit Schuytgraaf

Wijkagenda

Bekijk de volledige wijkagenda


Wijkvereniging

Wijkvereniging inSchuytgraaf wil het leefplezier en het onderlinge sociale contact in de wijk bevorderen.

Lid worden

Meer informatie

Wijkbudget

Vraag het bewonersbudget Schuytgraaf aan via het formulier.

Aanvragen