Allereerste wijkbioscoop inSchuytgraaf succes

5 mei 2019Afgelopen woensdag 1 mei 2019 ging de rode loper uit in Schuytgraaf. Wijkvereniging inSchuytgraaf organiseerde voor de eerste keer een filmdag in de theaterzaal van het MFC Omnibus. Drie films draaiden in de middag en avond. De meeste mensen hadden van te voren gereserveerd en een aantal mensen kwamen op de dag zelf spontaan langs. Het was een geslaagde dag met een goede opkomst en een gezellige, laagdrempelige sfeer.

Kinderfilm “Op stap met Dirk Scheele”

Aan het begin van de middag kwamen circa 35 kleuters en peuters onder begeleiding naar “Op stap met Dirk Scheele”. De film begon rustig om 13.00 uur, maar al gauw werd er druk meegezongen en gedanst tijdens de film. In de pauze stond de ranja en chocomel met wat lekkers al klaar en konden de kinderen een mooie kleurplaat versieren. Na de pauze waren de kinderen weer even geconcentreerd op de film en uiteindelijk gingen ze moe, maar voldaan weer naar huis. Bij de uitgang ontvingen ze een heus bioscoopdiploma met hun eigen naam erop.

Animatiefilm “Incredibles 2”

Om 16.00 uur draaiden we “The Incredibles 2”. Veel stoere kinderen en tieners kwamen uit de buurt, sommigen zelfs voor het eerst zelf op stap. De kinderen hadden hun eigen kussen meegenomen. In de pauze was er gelegenheid tot het maken van een selfie of een foto van het leukste kussen. Het was voor de jury erg lastig kiezen, want er waren heel veel leuke inzendingen. Onder de allerleukste foto’s hebben we een prijsje uitgereikt. Aan de bar was popcorn verkrijgbaar.

Avondfilm “Bohemian Rhapsody”.

In de landelijke bioscoop was de film al erg succesvol, waardoor veel mensen hem al gezien hebben. Maar de zaal was gezellig vol! De bezoekers hebben genoten van de inspirerende film over Freddie Mercury van Queen. Bij aanvang ontvingen de bezoekers een lotnummer en in de pauze was er een spannende loterij met gesponsorde prijzen van o.a. AMI kappers, HEMA, Rauw, JanFleur en Kwalitaria. Ook was de bar van MFC Omnibus geopend voor een drankje, zoals bier, fris en wijn. En net zoals in de “echte” bioscoop mochten de drankjes en popcorn gewoon mee in de zaal.

Ongedwongen met een leuke sfeer

Soms ging het nog even mis. Zo viel de film even weg. Wat vervolgens ook wel weer zijn charme heeft. Ook was er in de zonnige middag toch nog aardig wat lichtinval bij het scherm. Toch waren de reacties over het algemeen hartstikke positief! We hebben spontane complimenten ontvangen met de wens of we het nogmaals organiseren. De wijkvereniging InSchuytgraaf gaat dan ook bekijken hoe we hier een verder vervolg aan kunnen geven.

Meer weten over de wijkvereniging?

De wijkvereniging organiseert leuke activiteiten bij jou in de buurt. Zoals bijvoorbeeld het wijkfeest, de Sinterklaasintocht, de kerstfair, de gezellige bingo’s en een GPS-tocht. Vanaf 12 euro per jaar per huishouden ben je al lid van de wijkvereniging. Je krijgt dan zoveel mogelijk korting of ander voordeel tijdens onze activiteiten én door lid te worden versterk je ons bestaansrecht richting de gemeente.
Wil je lid worden van de wijkvereniging? Klik dan hier.

Tip! Op zondag 19 mei a.s. organiseert de wijkvereniging een GPS-tocht familie-editie in onze wijk. Met behulp van een iPad zoek je in de wijk de verschillende vragen en opdrachten. Weet ze op te lossen en verzamel zo veel mogelijk punten. En wie weet worden jullie de winnaar! Er zijn als team mooie prijzen te winnen! Je mag je aanmelden met je familie, vrienden en buurtgenoten.


Locatie

Theaterzaal MFC Omnibus

film@inSchuytgraaf.nl

Wijkagenda

Bekijk de volledige wijkagenda


Wijkvereniging

Wijkvereniging inSchuytgraaf wil het leefplezier en het onderlinge sociale contact in de wijk bevorderen.

Lid worden

Meer informatie

Wijkbudget

Vraag het bewonersbudget Schuytgraaf aan via het formulier.

Aanvragen