Alcoholcontrole in Arnhem-Zuid levert ruim duizend blaascontroles op

20 december 2022De politie Arnhem-Zuid heeft afgelopen vrijdag samen met Team Verkeer Oost-Nederland een alcoholcontrole uitgevoerd op meerdere plekken in Arnhem-Zuid, zo ook in Schuytgraaf.

Resultaat

De controle was vooral gericht op de alcoholpromillages van bestuurders, maar ook andere verkeersovertredingen werden meegenomen. Dit leverde op dat twee bestuurders die zodanig te veel gedronken hadden, dat ze hun rijbewijs in moesten leveren. Zes bestuurders hadden te veel gedronken. Eén bestuurder had zelf vijf keer het toegestane hoeveelheid alcohol in het bloed, namelijk 1120 ug/L. Ook zijn er meerdere bekeuringen uitgeschreven voor diverse verkeersovertredingen.

Hoeveel alcohol?

Er is een maximum aantal ug/L dat je in je bloed mag hebben. Een beginnend bestuurder mag niet meer dag 88 ug/L blazen. Een beginnend bestuurder ben je als je als eerste je autorijbewijs haalt, dan ben je 5 jaar lang beginnend bestuurder. Dit geldt niet als je op je 16e of 17e als eerst het rijbewijs voor de bromfiets/brommobiel (AM) of trekker (T) hebt gehaald. Je bent dan voor 7 jaar beginnend bestuurder.


Ander nieuws uit Schuytgraaf

Wijkagenda

Bekijk de volledige wijkagenda


Wijkvereniging

Wijkvereniging inSchuytgraaf wil het leefplezier en het onderlinge sociale contact in de wijk bevorderen.

Lid worden

Meer informatie

Wijkbudget

Vraag het bewonersbudget Schuytgraaf aan via het formulier.

Aanvragen