Update: Agent met spoed overgebracht naar ziekenhuis door incident in Schuytgraaf

24 maart 2022Update: De agent die onwel geworden was na het betreden van het pand, is woensdagavond weer ontslagen uit het ziekenhuis. De persoon die overleden was aangetroffen, is de bewoner. Het slachtoffer is vrijwel zeker om het leven gekomen door het middel X, ook wel zelfmoordpoeder genoemd.

 

Gister is een agent met spoed opgenomen in het ziekenhuis. De agent kwam woensdag in aanraking met een nog onbekende stof. Rond 10:30 uur kwam de melding binnen. Hierna zijn meerdere hulpdiensten uitgerukt om hulp te verlenen, waaronder een traumahelikopter.  

Fruithoeve

Het incident gebeurde aan de Fruithoeve in Schuytgraaf. Agenten kwamen hulpverlenen in een woning in de straat. De agent die met de stof in aanraking kwam en is met spoed overgebracht naar het ziekenhuis. De toestand van de agent is stabiel en ‘het gaat naar omstandigheden goed’, laat de politie weten. De buren van het pand waar het incident gebeurde zijn uit voorzorg uit huis gehaald en mogen nog niet terug.  

Zelfmoordpoeder

Volgens omroep Gelderland zou het gaan om zelfmoordpoeder. De omroep geeft aan dat iemand in de woning met het poeder zelfmoord zou hebben gepleegd. In de woning is een overleden persoon aangetroffen, zo meldt de politie. Volgens een woordvoerder van de politie was de persoon al niet meer in leven toen de agenten het huis betraden. Specialisten onderzoeken of de stof waaraan de persoon is overleden ook de stof is waardoor de agent onwel is geworden.  

Heb jij zelfmoord gedachten of iemand anders die je kent? Het helpt om over zelfmoord te praten. Chat anoniem via www.113.nl
of bel 113. Je kan ook gratis bellen via 0800-0113.

  Foto: Perbureau Heitink


Locatie

Fruithoeve
6846 JH Arnhem
Schuytgraaf


Ander nieuws uit Schuytgraaf

Wijkagenda

Bekijk de volledige wijkagenda


Wijkvereniging

Wijkvereniging inSchuytgraaf wil het leefplezier en het onderlinge sociale contact in de wijk bevorderen.

Lid worden

Meer informatie

Wijkbudget

Vraag het bewonersbudget Schuytgraaf aan via het formulier.

Aanvragen