Afvalestafette maakt ook Schuytgraaf schoon

17 maart 2019Komende week gaat de Afvalestafette weer door Arnhem en ook door Schuytgraaf. Van 18 t/m 23 maart komen ruim 2000 stadsgenoten in actie om zwerfafval te ruimen voor een schone stad. Want zwerfvuil is niet alleen storend om te zien maar vooral niet goed voor de natuur. Jij sluit toch ook aan?

Afvalestafette

De Afvalestafette is een initiatief van Natuurcentrum Arnhem en het KinderWijkTeam, in samenwerking met Gemeente Arnhem. Ingrid Hoffmann, Coördinator Educatie bij Natuurcentrum Arnhem vertelt: “In de week van de Afvalestafette zetten tientallen scholen, BSO’s, KinderWijkTeams, bedrijven en bewonersgroepen zich in voor een schone stad. Het mooie aan deze week van samenwerking is dat er een discussie op gang komt. Er wordt tijdens zo’n actie veel afval gevonden. Dat werpt onder opruimers de vraag op of dat goed nieuws is – de actie blijkt namelijk effectief – of juist niet. Deelnemers raken in gesprek, ook met voorbijgangers, over hoe gek het eigenlijk is dat er zoveel afval op straat ligt. Hoe komt het toch dat mensen dit niet gewoon zelf in een afvalbak gooien? Omstanders helpen spontaan mee, en moedigen de actie aan. Die discussie en de bewustwording die daaruit voortvloeit, juichen wij als Natuurcentrum Arnhem enorm toe.”

“Vorig jaar wisten we met 1400 deelnemers 13,5 kuub afval op te halen. Dit jaar hopen we op nog meer deelnemers! We roepen zeker ook bedrijven op zich aan te sluiten.  Door zelf een actie op te zetten of samen met een groepje collega’s en een schoolklas de wijk in te gaan. Alles is mogelijk!”

KinderWijkTeam

Het KinderWijkTeam loopt net als de andere weken in het jaar door de verschillende wijken van Arnhem om afval te ruimen. Initiatiefnemer Mike Hoose: “Al bijna 10 jaar gaan we met onze kinderwijkteams het probleem van zwerfafval tegen. Tijdens de Afvalestafette lopen ook oud leden van de wijkteams mee in hun oude wijk. Zo werken we met álle bewoners van Arnhem aan het schoonhouden van onze stad.”

SchuytgraafSchoon

In Schuytgraaf doen Vila Fantasia, SKAR Rivers en basisschool Confetti mee aan de actie. Villa Fantasia gaat morgenmiddag om 15.00 uur aan de slag en Confetti en SKAR Rivers gaan op donderdag aan het werk.

De werkgroep SchuytgraafSchoon sluit de week af op zaterdag 23 maart met een algemene opruim actie. Iedereen kan meedoen. De werkgroep roept ook kinderen op om mee te helpen. Aanmelden is niet nodig. De werkgroep zorgt voor vuilniszakken en prikkers. De actie start om 11.00 uur bij het winkelcentrum, voor de deur van Albert Heijn. Er wordt gezorgd voor koffie, thee, limonade en wat lekkers! Meer informatie is te vinden in de wijkagenda.

Volg de Afvalestafette

Benieuwd hoeveel afval er gedurende de week wordt verzameld? Op www.facebook.com/natuurcentrumarnhem worden dagelijks de gekste vondsten en de stand bijgehouden. De eindopbrengst wordt zaterdag 23 maart om 15.30 uur op Stadsboerderij Presikhaaf bekend gemaakt.


Ander nieuws uit Schuytgraaf

Wijkagenda

Bekijk de volledige wijkagenda


Wijkvereniging

Wijkvereniging inSchuytgraaf wil het leefplezier en het onderlinge sociale contact in de wijk bevorderen.

Lid worden

Meer informatie

Wijkbudget

Vraag het bewonersbudget Schuytgraaf aan via het formulier.

Aanvragen