Afpersers bedreigen ouder echtpaar in de Vogelenzangsestraat

28 oktober 2020Donderdag 10 september is er rond 15:30 uur een vrouw op brutale wijze bedreigd door afpersers. Het slachtoffer is woonachtig aan de Vogelenzangsestraat ten Noorden van Schuitgraaf.

Geld

Het echtpaar van rond de tachtig verhuurt een aantal panden en kamers. Die donderdag bellen twee mannen aan die de vrouw zeggen haar man te moeten spreken. Als reden gaven ze aan een conflict te hebben met één van de huurders van het echtpaar. Ze eisten een compensatie van geld dat die huurder hen verschuldigd was. De bewoonster die van niks wist, gaf aan dat haar man niet thuis was. Hierop dreigden de mannen handgranaten door het raam te gooien als er geen geld kwam. Uiteindelijk heeft de bewoonster het telefoonnummer van haar man gegeven. De mannen namen later die dag contact op met het echtpaar.

Aanhoudingen

Op het moment van contact is de politie al ingeseind. Ze instrueren het echtpaar om een afspraak met de mannen te maken om het geld te kunnen overhandigen. Een ontmoeting vindt op vrijdag 11 september plaats op de parkeerplaats van de McDonald’s bij het Gelredome. Tijdens de afspraak was er een onopvallend arrestatieteam aanwezig die drie mannen hebben aangehouden. De drie aangehouden verdachten komen allen uit Arnhem. Overigens waren dit niet de mannen die aan de deur waren geweest bij het oudere echtpaar.

Verdachten

De politie is nog op zoek naar de twee mannen die bij het ouder echtpaar aan de deur zijn geweest. Hieronder vind je de signalementen van de verdachten.

Beide afpersers zijn rond de 25 jaar oud, lijken een Turkse of Marokkaanse achtergrond te hebben. Ze spraken correct Nederlands. De langste van de twee heeft een gezet postuur, zwart achterover gekamd haar, had destijds een ringbaardje en droeg een grijze blouse. Zijn mede dader, kleiner dan de andere dader, was gekleed in een spijkerbroek en een trui met rood embleem. De naam van deze kleinere dader is mogelijk ‘Reda’ of ‘Redo’ of  lijkt daarop.

Aanwijzingen

De politie heeft concrete aanwijzingen dat één of beide mannen uit de omgeving van Culemborg komt of komen. Het slachtoffer heeft gezien dat de verdachten op de dag van de afpersing, donderdag 10 september, reden in een kleine witte auto met in het kenteken SF-14.

Tips en contact

Dinsdagavond 27 oktober werd er in het programma Opsporing Verzocht aandacht aan deze zaak besteed. De politie heeft veertien tips binnengekregen. Meer informatie is meer dan welkom.

Wil je meer weten over de afpersing, dan vind je dat hier terug op de website van de politie. Of bekijk de aflevering van Opsporing Verzocht terug. Heb je iets gezien die dag ten noorden van Schuytgraaf, geef dit dan door aan de politie via 0800-8844 (gratis), via het tipformulier of meld het via Meld Misdaad Anoniem (M) 0800-7000 (gratis).


Locatie

Vogelenzangsestraat 14-22
6665 LL Driel

0800 - 6070

https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/formulier/2020/oktober/02-driel---ouder-echtpaar-bedreigd-door-afpersers.html?utm_source=OV&sid=b729f08d-b284-4640-981f-92702554464f


Ander nieuws uit Schuytgraaf

Wijkagenda

Bekijk de volledige wijkagenda


Wijkvereniging

Wijkvereniging inSchuytgraaf wil het leefplezier en het onderlinge sociale contact in de wijk bevorderen.

Lid worden

Meer informatie

Wijkbudget

Vraag het bewonersbudget Schuytgraaf aan via het formulier.

Aanvragen