Afgelaste evenementen 2020 van Wijkvereniging inSchuytgraaf

6 november 20202020, een jaar vol veranderingen, uitdagingen en helaas ook teleurstellingen. Natuurlijk is ieder jaar vol hoogte- en dieptepunten, maar 2020 is wel een extreem geval. Zo ook voor onze wijkvereniging.

Doel van de wijkvereniging

Zoals de bewoners die al iets langer in Schuytgraaf wonen weten, heeft de wijkvereniging als doel om de bewoners te verbinden door middel van het organiseren van evenementen voor jong en oud. De afgelopen jaren is dit door het enthousiaste team van vrijwilligers met veel succes en plezier gedaan. Denk hierbij aan het paaseieren zoeken, de bingo’s, het wijkfeest, de Sinterklaasintocht, de Kerstfair en ga zo maar door. De afgelopen jaren hebben allerlei verschillende evenementen de revue gepasseerd.

Mooie plannen voor 2020

Zo was ook het plan voor dit jaar. Het jaar werd afgetrapt met oude vertrouwde gezichten en bekende vrijwilligers. In februari/maart werd het vaste team aangevuld door nieuwe bestuursleden. Het eerste geplande evenement was het bekende paaseieren zoeken. Een evenement dat jaarlijks veel kinderen aantrekt. Alle voorbereidingen waren getroffen en toen… Corona. In verband met de veiligheid is op dat moment met veel tegenzin door de organisatie besloten om de stekker uit het evenement te trekken.

Alternatieve ideeën

Door het jaar heen zijn er verschillende initiatieven geweest voor evenementen. Denk hierbij aan de zeer geslaagde online bingo’s en pubquizen. Onder andere het alternatieve wijkfeest heeft het helaas niet gehaald in verband met aangescherpte maatregelen.

Geen fysieke evenementen meer

Vanuit het bestuur is nu dan ook besloten om geen doorgang te geven aan een aangepaste Sinterklaasintocht en een vorm van de Kerstfair. Daar zijn de maatregelen momenteel te streng voor en het risico bij de stijgende/hoge cijfers van de Coronabesmettingen te hoog. De rest van het jaar zullen er dus geen fysieke evenementen meer plaatsvinden.

Wijkvereniging gaat door met online evenementen

Wel staan er nog een aantal hele leuke online activiteiten gepland. Als wijkvereniging willen we er namelijk alles aan doen om de bewoners te verbinden. In deze tijd is dit belangrijker dan ooit. Houd de social media in de gaten voor meer nieuws over de activiteiten!

Het bestuur van wijkvereniging inSchuytgraaf hoopt iedereen bij de komende evenementen te mogen verwelkomen en is klaar voor een frisse start in 2021!


Locatie

www.inschuytgraaf.nl

wijkvereniging@inschuytgraaf.nl


Ander nieuws uit Schuytgraaf

Wijkagenda

Bekijk de volledige wijkagenda


Wijkvereniging

Wijkvereniging inSchuytgraaf wil het leefplezier en het onderlinge sociale contact in de wijk bevorderen.

Lid worden

Meer informatie

Wijkbudget

Vraag het bewonersbudget Schuytgraaf aan via het formulier.

Aanvragen