AEDInSchuytgraaf verstrekt 12 deelnemers AED certificaat

22 februari 2020AEDInSchuytgraaf heeft op 13 februari 2020 de eerste training voor, door en met de wijk gegeven in het Gezondheidscentrum Schuytgraaf. Met succes, want twaalf deelnemers hebben hun certificaat gehaald. Nu mogen ze zich ook aanmelden als burgerhulpverlener.

Wanneer is een AED nodig?

Een Automatische Externe Defibrillator (AED) wordt gebruikt voor mensen met een hartstilstand. Met dit draagbare apparaat kun je hen een elektrische schok toedienen. In Nederland krijgen gemiddeld elke dag 35 mensen een hartaanval buiten het ziekenhuis. Om dan goed te kunnen helpen, is een AED onmisbaar. Op steeds meer plaatsen in Nederland, in Arnhem en nu ook in Schuytgraaf bevinden zich AED’s. In geval van een hartstilstand is snelle actie noodzakelijk: bel 112, start met reanimatie en zorg dat er zo snel mogelijk een AED wordt gehaald. Op deze manier bestaat de kans dat een leven nog gered kan worden. Om dit levensreddende apparaat goed te kunnen inzetten is er wel een goede instructie nodig.

De eerste reanimatietraining Schuytgraaf

Op 13 februari is AEDInSchuytgraaf gestart met de eerste reanimatietraining. Hierin kwam uitgebreid instructie over het gebruik van de AED aan bod. Deze avond waren er twaalf buurtbewoners die dit graag willen leren. Na het goed doorlopen van de training konden zij zich registreren als Burgerhulpverlener via deze website. Zo wordt het AED-netwerk heel langzaam steeds beter, want er kunnen AED’s hangen, maar als niemand ze in nood weet te gebruiken, zijn ze nog overbodig.

Aanmelden

De start is gemaakt, en lijkt het jou ook goed hierop te trainen, meld je dan aan via aed@inschuytgraaf.nl  In maart en april zijn er bij voldoende belangstelling weer nieuwe trainingen.

 


Locatie

Gezondheidscentrum Schuytgraaf
Pallas Atheneplein 30, Arnhem

aed@inschuytgraaf.nl


Ander nieuws uit Schuytgraaf

Wijkagenda

Bekijk de volledige wijkagenda


Wijkvereniging

Wijkvereniging inSchuytgraaf wil het leefplezier en het onderlinge sociale contact in de wijk bevorderen.

Lid worden

Meer informatie

Wijkbudget

Vraag het bewonersbudget Schuytgraaf aan via het formulier.

Aanvragen