AED Trainingen maart uitgesteld door dreiging Corona

7 maart 2020Stichting AEDInSchuytgraaf heeft een moeilijk besluit moeten nemen. Ze stuurde hierover een e-mail aan de mensen die zich hadden opgegeven voor de AED trainingen voor maart 2020.

Adviezen van het RIVM

Stichting AEDInSchuytgraaf verklaart dat ze door het volgen van de ontwikkelingen met betrekking tot het Corona-virus de trainingen in maart moet annuleren. De Stichting volgt hierbij het beleid en de adviezen van het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu). De huidige ontwikkelingen laten namelijk een forse toename zien van het aantal besmettingen, ook in de regio van Arnhem.

Snelle toename Corona-virus in Nederland

De toename van het Corona-virus in Nederland gaat de laatste dagen steeds sneller. Men spreekt al van een komende epidemie in ons land. De AED trainingen zullen naar verwachting ook niet de enige zijn die uitgesteld worden. Er is echter geen reden voor paniek. Zolang men de adviezen in acht neemt van het RIVM, doet men de goede dingen om onnodige besmetting te voorkomen. Vanzelfsprekend betreurt de Stichting het besluit, zeker omdat ze net begonnen is. Haar doel om meer burgerhulpverleners in Schuytgraaf te krijgen, wordt daarmee uitgesteld. Ze wil echter de mogelijkheid uitsluiten dat tijdens de training het virus over gedragen zou worden.

Slechts uitstel van de reanimatietraining

De reanimatietraining van 11 maart wordt verplaatst naar 22 mei a.s.. De groep van de AED training van 25 maart wordt verschoven naar 22 april. De ontwikkelingen met betrekking tot het Corona-virus worden natuurlijk gevolgd door de stichting. Indien nodig, wordt hierop geanticipeerd of worden de trainingen aangepast.

Contact

Bij vragen over de verplaatsingen van de reanimatietrainingen kunt u mailen naar dit email-adres. U kunt zich natuurlijk ook aanmelden voor toekomstige trainingen.

 


Locatie

Gezondheidscentrum Schuytgraaf
Pallas Atheneplein 30, Arnhem‎


Ander nieuws uit Schuytgraaf

Wijkagenda

Bekijk de volledige wijkagenda


Wijkvereniging

Wijkvereniging inSchuytgraaf wil het leefplezier en het onderlinge sociale contact in de wijk bevorderen.

Lid worden

Meer informatie

Wijkbudget

Vraag het bewonersbudget Schuytgraaf aan via het formulier.

Aanvragen