AED melding Omnibus. Veel vrijwilligers reageren op oproep.

31 augustus 2019Donderdagavond bij de basketbaltraining in de Omnibus werd een speler onwel. In die mate dat hij werd aangesloten op de Automatische Externe Defibrillator (AED). Er is gelijk ook een oproep uitgegaan naar de vrijwilligers die kunnen werken met een defibrillator. De hulpdiensten werden natuurlijk meteen opgeroepen.

Veel vrijwilligers naar de Omnibus na AED oproep

Een ooggetuige was het opgevallen hoeveel vrijwilligers op deze AED melding zijn afgekomen. Hij dacht dat er zeker tien mensen aanwezig waren. Dit is een goed voorbeeld hoe mensen voor elkaar klaar staan. Het is ook noodzakelijk dat in dergelijke noodgevallen snel hulp komt.

AED’s in Schuytgraaf

In openbare gebouwen als de Omnibus moeten AED’s aanwezig zijn. Dat dit niet voor niets een voorschrift is, blijkt uit deze omstandigheden. Overal kan iets gebeuren. Een AED gebruik je om het hart van een slachtoffer met een circulatiestilstand te “resetten”. Het bloed staat namelijk stil in de aderen. Daardoor is het een goede aanvulling bij de reanimatie. De AED zal in ongeveer 50% van de gevallen een schok toedienen. Bij een reanimatie moet ook zeker een AED gebruikt worden. De overlevingskansen kunnen stijgen tot wel 60% volgens de hartstichting. De initiatieven om geld in te zamelen voor meer AED’s in Schuytgraaf zijn daarom ook zo goed.

Snel hulpdiensten aanwezig

Ook de hulpdiensten waren snel ter plaatse. Zij zijn natuurlijk de specialisten, maar moeten meestal een grotere afstand afleggen. Dan komt in de tussentijd de hulp van vrijwilligers met verstand van zaken heel goed van pas. De patiënt maakt het gelukkig goed naar omstandigheden. Dat is uiteindelijk waar het om gaat. Toch vanuit de redactie een welgemeend compliment voor de vrijwilligers. Laten we ook de hulpverleners die altijd klaar staan niet vergeten.

 

foto: MFC Omnibus


Locatie

Pallas Atheneplein 2
6846 XA Arnhem

https://www.sportbedrijfarnhem.nl/locaties/sporthal-omnibus/


Ander nieuws uit Schuytgraaf

Wijkagenda

Bekijk de volledige wijkagenda


Wijkvereniging

Wijkvereniging inSchuytgraaf wil het leefplezier en het onderlinge sociale contact in de wijk bevorderen.

Lid worden

Meer informatie

Wijkbudget

Vraag het bewonersbudget Schuytgraaf aan via het formulier.

Aanvragen