Aanpassingen ophalen grof vuil en oud papier

11 april 2020Vanwege enkele gevolgen van de corona-maatregelen heeft de gemeente Arnhem wijzigingen aangebracht in het afhalen van afval. Het gaat met name om het ophalen van ‘Oud papier en karton’ en van ‘Grofvuil’.

Oud papier en karton

In verband met de Coronamaatregelen kan oud papier en karton op dit moment niet opgehaald worden. De gemeente heeft in de tussentijd naar een oplossing gezocht en komt met aangepaste inzameling. Vanaf dinsdag 14 april wordt er tijdelijk gewerkt met een gewijzigde route voor inzameling van oud papier en karton met minicontainers aan huis. Let op: uw minicontainer papier moet nu op de ophaaldag voor 7.30 uur aan straat worden gezet. Het oud papier wordt namelijk overdag opgehaald. De route (afhaalkalender) voor de komende weken kunt u vinden op www.arnhem.nl/afval. Schuytgraaf staat op maandag 11 mei genoteerd.

Gratis grofvuil laten ophalen

Mensen brengen nu noodgedwongen meer tijd thuis door. Velen ruimen hun huis of schuurtje op en dit zorgt voor meer grofvuil. Grofvuil is huishoudelijk afval dat groot en zwaar is en niet in de gewone (ondergrondse) afvalcontainer past. Het mag er ook niet naast gezet worden. De gemeente gaat als extra service tijdelijk grofvuilroutes rijden. U kunt vanaf maandag 20 april tot en met 1 juli 2020 maximaal 3x gratis uw grofvuil aan huis op laten halen. Om dit te bereiken kunt u online een afspraak maken met Suez. Dit kan via deze website , die u in Google Chrome moet openen. Kies bij ‘afvalbalie’ de keuze ‘afspraak maken grofvuil’. De kraakperswagen komt dan uw spullen voor de deur ophalen.

Gemeenschappelijk

De gemeente heeft deze maatregelen onder andere genomen om vervuiling en verspreiding van zwerfafval te voorkomen. Hopelijk zorgt dit voor een schoon Schuytgraaf. U kunt ook helpen. U kunt bijvoorbeeld uw bekenden in de wijk attenderen op deze wijzigingen door hen de link naar deze website te sturen.


Locatie

gemeente Arnhem
Eusebiusbuitensingel 53
6828 HZ Arnhem

www.Arnhem.nl


Ander nieuws uit Schuytgraaf

Wijkagenda

Bekijk de volledige wijkagenda


Wijkvereniging

Wijkvereniging inSchuytgraaf wil het leefplezier en het onderlinge sociale contact in de wijk bevorderen.

Lid worden

Meer informatie

Wijkbudget

Vraag het bewonersbudget Schuytgraaf aan via het formulier.

Aanvragen